Asta nu înseamnă că solicită SPP-ului sau Jandarmilor (cei care se ocupă de paza Palatului Parlamentului) să monitorizeze activitatea senatorilor, la bufete și prin birouri. „Unul dintre colegii senatori a venit cu o propunere să mutăm unul dintre bufetele pe care le avem din amplasamentul existent acolo unde există şi o terasă, ca să permitem celor care sunt fumători să respecte legea sau să nu încalce legea, mai bine zis”, a spus Președintele Senatului, Călin PopescuTăriceanu, după ședința de Birou Permanent.

Tăriceanu a precizat că nu a fost făcută o evaluare a costurilor, dar că a dat dispoziţie secretariatului general să operaţionalizeze acest lucru. ”Dacă sunteţi fumători şi vă interesează, va pot spune că e de bine”, le-a spus Tăriceanu ziariștilor, pe ton de glumă. Și tot glumind a menționat, când a fost întrebat de estimarea costurilor: ” O să facem o chetă, adică sunteţi de acord, să participaţi, pentru că o să veniţi şi dumneavoastră să fumaţi atunci.”

Citeste si...  Un fost consilier prezidențial zguduie coaliția PSD-ALDE! Tăriceanu, 'spionat' de Liviu Dragnea: 'Daddy, în ultimele lui zile, e ca Hitler în buncăr'

Senatorul PSD Nicolae Moga, evident un mare fumător, explicaase anterior presei că a identificat o soluţie pentru fumătorii din Parlament – amenajarea special pentru ei a curţii interioare a Camerei Deputaţilor, în interior urmând să rămână bufetul pentru nefumători.