Conduce o direcţie, dar e inapt pentru o secţie. Şeful interimar al DNA, Nistor Călin, şi adjunctul Secţiei I a DNA, Dănuţ Volintiru, au fost respinşi de comisia care evaluează activitatea din ultimii cinci ani a candidaţilor pentru posturile de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, potrivit unor surse citate de luju.ro.

Potrivit unor surse judiciare, Nistor Călin şi-a retras ulterior cererea pentru Secţie.

DNA Concursul pentru funcţiile de execuţie din cadrul Secţiei se desfăşoară în perioada 22 noiembrie 2018 – 15 februarie 2019. Concursul constă într-un interviu, o evaluare a activităţii din ultimii 5 ani şi o evaluare a unor acte profesionale întocmite de candidaţi în ultimii 3 ani de activitate.

Procurorii admişi pentru a participa la concurs sunt Nistor Călin (DNA), Tudoriţa Chirilă (Parchetul Curţii de Apel Bucureşti), Silviu Vasile Ciocoiu (PCA Bucureşti), Adina Florea (PÎCCJ), Sorin Eugen Iasinovschi (PÎCCJ), Laurenţia Camelia Lica (PCA Bucureşti), Nicolae Marin (DNA), Mihaiela Moraru-Iorga Directia Nationala Anticoruptie, Iuliana Magdalena Olteanu (PÎCCJ), Zarafina Puiu (PCA Constanţa) şi Dănuţ Volintiru (DNA).

Citeste si...
Vezi ce plan a pus la cale PSD pentru a scapa de Tudorel Toader

Potrivit luju.ro, Nistor Călin şi Dănuţ Volintiru au căzut la evaluarea activităţii din ultimii cinci ani. Comisia care realizează evaluarea este formată din patru inspectori judiciari, doi de la Direcţia pentru judecători şi doi de la Direcţia pentru procurori a Inspecţiei Judiciare. În schimb, conform sursei citate, procurorii Mihaiela Iorga Moraru şi Nicolae Marin (şeful interimar al DNA Ploieşti) au trecut de evaluarea comisiei.

Din comisia care va evalua actele profesionale întocmite de candidaţi în ultimii trei ani fac parte, potrivit unor surse juridice, judecătorii Simona Neniţă (preşedinte) şi Andrei Claudiu Rus de la ÎCCJ, procurorii Irina Kuglay şi Elena Rădescu de la PÎCCJ şi procurorul Oana Chichernea, din partea INM.

Şeful Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie este procurorul Gheorghe Stan, validat luni de plenul CSM. Anterior, acesta a ocupat funcţia de inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.