O fabrică de pâine din Constanţa a fost închisă de către Protecţia Consumatorilor, după ce comisarii au descoperit că ambalarea se făcea cu mâinile, fără mănuşi, în praf, iar etichetele induceau în eroare consumatorul.

Potrivit şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, ancheta a pornit de la câteva navete cu pâine ”de o curăţenie îndoielnică”, descoperite în urma unui control făcut într-un supermarket din zona CET din municipiul Constanţa.

Navetele respective, precum şi alte produse de panificaţie, proveneau de la o fabrică de pâine din Constanţa, iar comisarii OPC au făcut un control şi la unitatea respectivă.

”Am găsit deficienţe majore la depozitare, flux tehnologic cu derapaje, materii prime şi etichete ce înşală consumatorul, iar ambalarea se făcea cu mâna, fără mănuşi, în intrare, în praf”, a spus Constantinescu.

Citeste si...  REVOLTĂTOR! Cireşe tratate cu substanţe toxice, de vânzare în supermarket. Ce spune ANPC

Fabrica a fost închisă de comisari, care au aplicat sancţiuni în sumă de 22.000 de lei şi au dispus oprirea livrărilor şi returnarea loturilor deja livrate în centrele comerciale.

”De subliniat că toate produsele de patiserie conţineau produse <tip> ciocolată, gem etc., înşelând consumatorul”, a spus comisarul şef al CJPC Constanţa.