Reprezentanța Comisiei Europene în România a postat, marți pe Facebook, un studiu finanțat de UE, publicat în 2017, care arată că cercetătorii recomandă o alimentație bogată în vitamina D, mai ales în lunile de iarnă.

Potrivit studiului, cercetătorii recomandă o alimentație bogată în vitamina D, mai ales în lunile de iarnă, care să includă produse precum ouă, pește gras și ciuperci.

„Trebuie să desfășurăm cercetări privind nutriția în grupurile de populație vulnerabile, pentru a dezvolta recomandări specifice etapei de viață pentru aportul de nutrienți”, declara coordonatorul de proiect Mairead Kiely cu privire la direcțiile viitoare de cercetare.
Poziția Reprezentanței Comisiei Europene în România vine după ce Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget în Comitetul Executiv al PSD, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

Citeste si...  Merkel vrea ca Timmermans să fie şeful Comisiei Europene

Reprezentanța Comisiei Europene în România