Comisia Europeană prezintă miercuri planul istoric pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. „The European Green Deal” este un document, potrivit draftului scurs în presă, propune un calendar strict pentru măsuri concrete împotriva poluării, astfel încât până în 2050, UE să aibă emisii de carbon zero. Documentul mai arată că în următoarele decenii Europa va renunța la energia clasică și va trece în totalitate la cea nepoluantă.

Temperatura planetei crește în fiecare an tot mai mult, clima se schimbă, un milion de specii sunt pe cale de dispariție, pădurile și oceanele sunt distruse și poluate, se arată în documentul pregătit de Comisia Europeană, care își propune să decupleze creșterea economică de utilizarea resurselor naturale.

Citeste si...
Comisia Europeană condiţionează SUA şi Canada să elimine vizele

Calendarul strict propus de Acordul Verde European se referă la renunțarea la pesticide, stoparea desfrișărilor și politica de împădurire, schimbarea metodelor de lucru în agricultură și industrie, curățarea totală a râurilor și lacurilor, astfel încât să nu mai fie poluate, trecerea la carburanți nepoluanți, curățarea aerului și a solului șamd.

Presa europeană a scris că pentru atingerea acestor ținte ambițioase Comisia Europeană pune pe masă 100 de miliarde de euro, fiind necesare investiții pentru trecerea de la o economie poluantă la una curată.

Documentul va fi discutat și la reuniunea Consiliului European care începe joi.

https://s.iw.ro/gateway/g/Zmls