Piața de comerț online din România creşte constant, depăşind estimările specialiştilor, iar până în 2020, valoarea acesteia ar putea ajunge la cinci miliarde de euro.

Spre exemplu, numărul comercianţilor din România care vând produse prin intermediul platformei online eBay a depăşit 5.000, aceştia reuşind să comercializeze în primele şapte luni ale anului aproape 192.000 de produse, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În această marjă, datele oficiale relevă totodată că aproximativ 130.000 de clienţi din România au făcut cumpărături pe eBay, în ultimul an. 

Produsele cel mai bine vândute sunt din categoriile jocuri video şi console, ceasuri şi bijuterii, piese şi accesorii auto, telefoane mobile şi accesorii, fashion, îngrijire personală şi cosmetice. 

Potrivit sursei citate, circa 98% dintre comercianţii din România care şi-au listat produsele pe platformă vând şi în afara graniţelor, având la dispoziţie o serie de instrumente suplimentare dezvoltate de eBay, cum ar fi listarea produselor pe diverse site-uri eBay regionale, servicii de advertising management sau transportul către depozite din străinătate. 

 

‘Ne propunem să creăm cât mai multe oportunităţi pentru comercianţii români şi să le punem la dispoziţie instrumente care îi pot ajuta să îşi crească vânzările, prin integrarea mai simplă a serviciilor de depozitare şi transport. De curând am introdus un serviciu de relaţii cu clienţii în limba română şi suntem în discuţii cu mai multe companii de logistică şi curierat internaţional, precum şi cu furnizori locali. În cazul comerţului online, cererea pe plan local este limitată, în consecinţă ar fi un pas normal pentru aceste companii să intre pe piaţa internaţională unde oportunităţile de dezvoltare sunt numeroase’, a declarat Ilya Kretov, general manager eBay pentru Rusia şi ţările emergente din Europa, citat de Agerpres. 

Citeste si...  ADEVĂRUL: cât câștigă, de fapt, în medie, un ITst în România! Cifrele sunt neașteptate

La nivel general, peste 5.000 de comercianţi din România au vândut în primele şapte luni din acest an aproape 192.000 de produse prin eBay. 

loading...