Simona Halep a fost eliminată în primul tur de la US Open de Kaia Kanepi, cu scorul de 2-6, 4-6. Eliminarea prematură a liderului WTA a fost încununată și de o gafă a comentatorilor britanici de la Eurosport, postul de televiziune care a transmis această partidă.

Aceștia au confundat capitala României, București, cu Sofia, capitala Bulgariei. „Mă uit la meciul Simonei Halep şi comentatorul Eurosport spune: `Halep vine din Constanţa, nu din capitala Sofia`. Minunat”, a scris Mergea pe contul său de Twitter.

Simona a ajuns la al 12-lea turneu de Grand Slam al carierei, în care este eliminată încă din primul tur. În ultimele 8 turnee majore, românca de 26 de ani a părăsit competiţia de trei ori în prima rundă, a jucat şi trei finale (una câştigată), un tur trei şi un sfert de finală.

Citeste si...
Cristoiu sustine ca se bat intre ele...statele paralele

De asemenea, este a treia oară când Halep este eliminată în runda inaugurală de la Flushing Meadows, după ediţiile din 2010 şi 2017. Cea mai bună performanţă a Simonei la New York a venit în 2015, atunci când a fost eliminată de Flavia Pennetta, în semifinale.