,,Am deja trei şi nu am unde să-i pun!” Este strigătul disperat al unui medic bucureştean, care dovedește, la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, că spitalele nu erau pregătite să facă faţă unui eveniment devastator. Realitatea TV a obţinut, în exclusivitate, o nouă conversaţie din acea noapte de groază.

La nici jumătate de oră de la primul apel care anunţa incendiul, doctorul de la Spitalul Bagdasar Arseni se ruga de cei de la SMURD să nu mai trimită pacienţi, pentru că nu sunt locuri.

MEDIC: Bună seara! Bagdasarul sunt! Am o mare rugăminte! Am înţeles că undeva la (se adresează altor persoane: Unde-i clubul acesta?)
OPERATOR 3: Da spuneţi-mi, am incendiu mare, spuneţi-mi vă rog!
MEDIC: E, asta e! Incendiul ăla mare, să nu mi-i trimiteţi pe toţi aici! Trimiteţi-i la Steaua că nu am cum să-i primesc aici! Nu am nici…
OPERATOR 3: Câte locuri aveţi doamnă doctor? Se poate să 60 de…
MEDIC: Deja au venit arşi grav! 60!!! Nu am unde, nu am capacitate!
OPERATOR 3: Eu vă cred, dar nu vi-i trimit pe toţi! În Floreasca au ajuns 5 de intubat! Deci credeţi-mă e jale!
MEDIC: Mamă!
OPERATOR 3: Deci e jale rău! De aia vă spun! Ajutaţi-ne şi pe noi!
MEDIC: Păi vă ajutăm, dar cu 60 nu pot, că am deja trei şi nu am unde să-i pun!

Citeste si...
IORDANESCU SI NATIONALA AU APRINS LUMANARI!

Imediat după tragedie, ministrul Sănătății de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, declara că “Nu avem nevoie de nimic în acest moment. Am primit din foarte multe părți astfel de solicitări, din Franța și Germania, … momentan noi ne descurcăm foarte bine, iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații. ” Ulterior, oficialul a revenit și a afirmat că declarația i-a fost răstălmăcită.

În urma tragediei de la clubul Colectiv au murit 64 de oameni, majoritatea tineri. Peste jumătate și-au pierdut viața în spitale și în multe cazuri s-a spus că lipsa condițiilor, nu neapărat gravitatea rănilor, a fost principala cauză.

La nici o lună de la tragedie, pe 4 noiembrie, pe fondul proteselor masive din București, Victor Ponta și-a anunțat demisia din fruntea guvernului, ducând și la căderea acestuia.

Este o situaţie inerentă şi normală în astfel de cazuri. Nu putem vorbi de locuri în plus pentru „Marii Arşi”, de la momentul Colectiv, dar suntem în curs de rezolvare. Avem probleme în a găsi locuri pentru răniţi”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, la Realitatea TV.