Florian Coldea a spus doar atât, înainte de a intra în sediu: „Stiti foarte bine ca nu pot sa fac niciun fel de observatii sau comentarii in momentul de fata. O sa fac cateva observatii in momentul in care voi iesi. Multumesc pentru interes”.

Florian Coldea va sta față în față, la Secția Specială de Anchetare a Magistraților, cu procurorul Adina Florea.

Ulterior sosirii lui Florian Coldea, a venit și fostul vicepremier si ministru de Interne, Gabriel Oprea, însoțit de avocatul său. Nu se știe deocamdată dacă venirea lui Oprea are legătură cu audierea lui Coldea și nici în ce calitate a fost chemat Coldea.

„Sunt citat ca martor într-un dosar. Acum voi afla despre ce este vorba” a fost singura reacție a lui Gabriel Oprea.

Știrea inițială

Florian Coldea va fi audiat la Secția Specială de Anchetare a Magistraților, într-unul dintre dosarele Laurei Codruța Kovesi, este vorba despre cel privind avionul trimis pentru repatrierea din Indonezia a fostului director al FNI, Nicolae Popa, în 2011.

Marian Vanghelie a dat știrea sfârșitului săptămânii trecute, afirmând că Florian Coldea „este dispus să facă orice ca să scape”, făcând referire la dosarul în care generalul în rezervă a fost chemat pentru a fi citat și în care va fi audiat.

Citeste si...  Lumea zice de PSD că sunt la putere . Nu este la putere, au numai banii

„Ştiu exact că dânsul ar fi dispus să negocieze, să facă denunţuri, cred că să denunţe pe domnul Maior, pe domnul Băsescu”, a afirmat Vanghelie pentru Mediafax. De asemenea, fostul edil consideră că, la un moment dat, Florian Coldea va fi inculpat.

Fostul număr doi din SRI, Florian Coldea, va fi audiat mâine, 16 mai, într-unul dintre dosarele Laurei Codruța Kovesi, este vorba despre cel privind avionul trimis pentru repatrierea din Indonezia a fostului director al FNI, Nicolae Popa, în 2011.

Dosarul a fost deschis după plângerea formulată de Sebastian Ghiță, care a susținut că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în România a lui Popa.

În schimb, Poliția Română a arătat că repatrierea lui Nicolae Popa a fost făcută conform legislației, prezentând în acest sens chiar și facturile plătite de Ministerul de Interne.