Avertizare meteorologilor vizează Bucureştiul până duminică seara

deszapezire

Primarul Neculai Onţanu, în calitatea sa de preşedinte al Comandamentului local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 2, i-a convocat vineri, pe membrii Centrului operativ – Comandamentul de deszăpezire, pentru stabilirea, conform procedurilor, a măsurilor care se impun în perioada 24 ianuarie ora 18.00 – 26 ianuarie ora 18.00, când a fost anunţat „Cod Portocaliu” pentru Capitală.

Pe raza sectorului 2, Primăria Sectorului 2 are la dispoziţie şi va acţiona, prin instituţiile abilitate, cu următoarele efective: 145 de utilaje; 778 tone de clorură de calciu lichidă; 4100 tone de clorură de sodiu (sare); 100 metri cubi nisip cu sare şi 914 lucrători.

Poliţia Locală Sector 2 monitorizează cele 10 zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are prevăzute pentru intervenţie în sectorul 2, trei detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 3 ambulanţe, o maşină de descarcerare, o autoscară pentru intervenţii la înălţime.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului Sector 2 va acţiona cu 6 ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii” din şoseaua Pantelimon nr. 501, vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei).

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 – 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a sectorului 2 asigură un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari care vor fi alertaţi de conducătorul Comandamentului de deszăpezire pentru a interveni de urgenţă acolo unde se impune.

Toate forurile abilitate în acest sens acţionează cu utilajele din dotare după următoarele coordonate, în funcţie de condiţiile meteorologice:

– Prima prioritate este împrăştierea materialului antiderapant, în rampe pentru prevenirea instalării poleiului;

– În paralel se acţionează pe artere principale unde circulă mijloace de transport în comun,

– În regim de urgenţă se acţionează pe străzile pe care se află spitale, policlinici, grădiniţe, şcoli, licee, centre de plasament, cămine de bătrâni, fabrici de pâine şi lapte, unităţi de pompieri, staţii de salvare, pieţe agroalimentare, garaje şi depouri RATB,

– Echipajele de deszăpezire vor intra, conform programului, pe toate arterele de circulaţie ale sectorului 2.

Coordonarea tuturor utilajelor se face permanent prin intermediul staţiilor radio care sunt în legătură directă cu Dispeceratul şi cu echipele de control aflate pe teren.

Pe lângă îndepărtarea zăpezii cu ajutorul utilajelor, în anumite porţiuni este necesară folosirea forţei umane, după cum urmează: eliberarea căilor pietonale, refugii şi staţii RATB, treceri pietonale, poduri de gheaţă.

Începând de vineri, 24 ianuarie, ora 18.00, când este declarată avertizarea meteorologică „Cod Portocaliu”, la sediul Primăriei Sectorului 2 funcţionează două telefoane în regim permanent, unde locuitorii pot anunţa problemele apărute în urma căderilor de zăpadă: 0314.039.980 şi 0314.039.979.

Citeste si...
Situatie dramatica pentru una dintre surorile Roller Sis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.