Viscolul și ninsorile abundente fac prăpăd în țară. În trei județe a fost instituit COD ROŞU de viscol şi ninsori, iar în toată jumătatea estică a ţării este COD PORTOCALIU şi COD GALBEN. Sute de români au fost prinşi de vremea rea pe drumurile din ţară. Blocaţi în trenuri sau maşini, oamenii aşteaptă intervenţia autorităţilor. Unii dintre ei au fost scoşi din zăpadă de armată.

armata_31045300

COD ROŞU, PORTOCALIU ŞI GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL. Din cauza condiţiilor meteorologice, două autoturisme au rămas blocate pe şoseaua ce leagă oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat, pe DN2. Pentru scoaterea maşinilor din nămeţi şi, mai ales, pentru salvarea pasagerilor, a fost nevoie de intervenţia Armatei.

Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău, a declarat la România TV: „Noi colaborăm cu toate forţele pe care le avem la dispozitie şi care fac parte din ISU. Există maşini blocate între municipiile Buzău şi Rm. Sărat, două autospeciale 6×6 intervin pe acest sector de drum. Această solicitare a fost făcută încă de duminică. Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţie mai multe utilaje şi personal”.

De asemenea, în judeţul Brăila, 45 de localităţi au rămas luni fără curent electric, potrivit declaraţiilor lui Ştefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila.

În Ialomiţa, viscolul a blocat drumurile, zăpada viscolită măsurând pe alocuri şi peste un metru.

O intervenţie dramatică are loc pentru salvarea unei gravide din Bărbuleşti, Ialomiţa. O ambulanţă şi un utilaj de deszăpezire au plecat să aducă la spital tânăra de 18 ani, însărcinată în luna a patra, care are dureri cumplite.

Sute de oameni din mai multe sate din Buzău sunt blocaţi în nămeţi după ce utilajele care au plecat să-i deszăpezească au derapat şi au ajuns în şanţ. Viscolul este extrem de puternic, iar drumarii nu mai pot interveni până când vântul nu se domoleşte.

Mai multe drumuri naţionale au fost închise şi în Vrancea.

Potrivit unui comunicat al Enel Distribuţie Dobrogea, luni dimineaţă, la ora 11.00, în judeţul Constanţa erau nealimentate parţial două linii electrice aeriene de medie tensiune şi 13 posturi de transformare, fiind afectate localităţile Carvăn şi Oltina, în timp ce în judeţul Tulcea au rămas nealimentate total două linii electrice aeriene de medie tensiune şi parţial trei linii electrice aeriene de medie tensiune, precum şi 42 de posturi de transformare, fiind afectate Jijila, Chilia, Vulturu, Gordova, Băltenii de Jos şi parţial Cerna.

Cele mai multe localităţi fără curent electric sunt în judeţul Călăraşi – Ştefăneşti, Odaia, Craiu, Bordee, Săpunari, Drajna, Perişoru şi Valea Roşie, după ce şi aici din cauza viscolul au rămas nealimentate total două linii electrice aeriene de medie tensiune şi parţial patru linii electrice aeriene de medie tensiune, dar şi 32 posturi de transformare, iar în Ialomiţa este afectată parţial numai localitatea Ţăndărei.

COD ROŞU, PORTOCALIU ŞI GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL Pe Autostrada Soarelui, sute de oameni au rămas captivi de ore bune. Din cauza vremii rele, autorităţile au decis să închidă A2. Şoferii şi pasagerii stau în maşini sau în benzinării aşteptând ca vremea să se domolească. La intrarea şi ieşirea de pe autostradă s-au format cozi uriaşe.  Pe A2 s-au produs mai multe accidente în lanţ, de asemenea mai multe tiruri au derapat. Se circulă foarte greu, iar vizibilitatea este în unele locuri sub 10 metri, pentru că vântul care suflă cu putere aduce zăpada de pe câmp pe şosea. Pentru a evita producerea altor accidente în lanţ, poliţiştii nu mai permit maşinilor accesul pe autostradă.

Tot luni, un zid din rigips a căzut peste o femeie care aştepta trenul în gara Feteşti. Victima a suferit răni multiple şi a fost transportată de urgenţă la spital.

Citeste si...
Regele asfaltului a picat...