Vizibilitatea este redusă sub 50 de metri pe mai multe drumuri din 9 județe, din cauza ceții, iar polițiștii rutieri recomandă atenție maximă. De asemenea, atenţionarea cod galben de ceaţă a fost prelungită pentru nouă județe, până la ora 11.0

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că la această oră se circulă îngreunat, în condiţii de ceaţă densă, care a redus vizibilitatea în trafic, izolat sub 50 de metri, pe mai drumuri din judeţe precum Bacău, Botoşani, Buzău, Brăila, Constanţa, Iaşi, Ialomiţa, Harghita şi Vrancea

Pentru a circula în siguranţă şi pentru a evita accidentele, polițiștii rutieri recomandă şoferilor să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo şi să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de mașina din față.

Pe de altă parte, meteorologii au prelungit, până la ora 11.00, atenţionarea cod galben de ceaţă emisă pentru județele Harghita, Suceava, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Neamţ, Galaţi și Iaşi. Ceața reduce vizibilitatea local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Județele Constanța și Tulcea rămân până la ora 9.00 sub atenţionare cod galben de ceaţă, iar județele Arad și Bihor până la ora 11.00 sub atenţionare de vânt puternic, urmând să se semnaleze intensificări ale vântului cu viteze care vor ajunge la rafală la 55 – 65 de kilometri la oră, iar în zona de munte 75-85 de kilometri la oră.

Citeste si...
Traficul, o capcana, in care criminalii tin volanul

Știrea inițială

Zece judeţe sunt sâmbătă dimineaţă sub atenţionare cod galben de ceaţă emisă de ANM. Pentru alte două județe, meteorologii au emis o atenţionare de vânt puternic.

Atenţionarea de ceaţă este în vigoare până la ora 8.00 în judeţele Harghita, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Botoşani, Galaţi și Iaşi, respectiv până la ora 9.00 în Constanța și Tulcea.

În zona joasă a județului Neamț, este posibilă depunerea ce chiciură.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de vânt puternic pentru localități din județele Arad și Bihor. Până la ora 11.00, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze care vor ajunge la rafală la 55 – 65 de kilometri la oră, iar în zona de munte 75-85 de kilometri la oră.