Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un cod galben de vânt valabil în mai multe zone din ţară.

vant_ploi_13536600_13086900

Între orele 9.20 şi 13.00 în sudul judeţului Caraş-Severin, precum şi zona de deal şi de munte aferentă, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 65-70 km/h.

PROGNOZA METEO. Joi, norii persistă peste regiunile extracarpatice unde local vor lasa burniţe, dar şi ploi, îndeosebi în sudul teritoriului, unde izolat se pot acumula, pana vineri dimineata, cantitati mai importante de apa, de pana la 10-15 l/mp. În vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an, cerul va fi parţial noros şi doar izolat, începând din a doua parte a zilei, va ploua slab. Vântul ramane mai nervos în sudul Banatului, dar si pe crestele munţilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în regiunile vestice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Ziua de joi vine in Capitala cu înnorări persistente şi reprize de ploaie. Vantul incepe si el sa prinda putere, asa ca va mai fura din cele aproximativ 13 grade pe care le vor arata termometrele.

Specialiştii americani de la AccuWeather au actualizat prognoza meteo pentru iarna europeană din perioada noiembrie 2014 – martie 2015. Astfel, chiar dacă prima lună de iarnă, decembrie, va fi mai blândă, din a doua jumătate a lunii ianuarie şi în februarie vom avea parte de o vreme severă de iarnă.

Citeste si...
Cod galben de caniculă în următoarele două zile: Temperaturi de 37 grade Celsius la umbra