Unul dintre cei mai mari producători de băuturi nealcoolice din lume, Coca-Cola, cunoscut în special pentru produsele pe bază de cafeină, este pe punctul de a experimenta cu un nou drog: canabisul, scrie BBC News citând Bloomberg Canada.

Potrivit presei canadiene, gigantul băuturilor nealcoolice este în discuții avansate cu producătorul local Aurora Cannabis pentru dezvoltarea băuturilor infuzate cu marijuana.

Coca-Cola a refuzat să comenteze, dar a spus că urmărește îndeaproape piața băuturilor din canabis. „La fel ca mulți alții din industria băuturilor, urmărim îndeaproape creșterea canabidiolului non-psihoactiv ca ingredient în băuturile funcționale de wellness din întreaga lume”, a transmis conducerea companiei într-un comunicat de presă.

Cannabidiolul, un constituent al canabisului, poate ajuta la ușurarea inflamațiilor, la reducerea durerilor și a crampelor, dar nu are efect psihoactiv.

Citeste si...
ALDE recurge la santaj. Iată ce condiţii are pentru a vota rectificarea bugetară

Canada urmează să legalizeze consumul de marijuana în scopuri recreative, devenind cea mai mare țară care permite acest lucru, după ce de mai mulți ani permite folosirea canabisului în scopuri medicale.

Adoptarea legii a dus la dezvoltarea unei mari industrii privind cultivarea și prelucrarea plantei de canabis, dar și la apariția unor parteneriate importante.

La începutul acestui an, gigantul producător de bere Molson Coors Brewing a declarat că va face băuturi pe bază de canabis cu Hydropothecary, în timp ce compania Constellation Brands, producătorul berii Corona, a investit 4 miliarde dolari în firma Canopy Growth, specializată în prelucrarea plantei de canabis.

Totuși, un parteneriat între Coca Cola și Aurora ar marca prima intrare a unui producător major de băuturi nealcoolice pe piață.