Coalitia PSD ALDE discuta, la nesfarsit, bugetul Liviu Dragnea a ajuns, la ora transmiterii acestei știrii, la Parlament, acesta alăturându-se discuțiilor despre buget. În biroul său este deja Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PSD urmează să decidă dacă va merge la sediul AMR la ora 14.00, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

Coalitia PSD- ALDE discuta, la nesfarsit, bugetul Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a intrat, miercuri dimineață, în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, pentru a participa la o a treia rundă de discuții a coaliției pe marginea bugetului.

Înaintea liderului ALDE, primul care a ajuns la Parlament pentru întâlnirea membrilor coaliției a fost vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian. Liviu Dragnea încă nu a ajuns la Parlament. Este a treia zi în care liderii coaliției de guvernare vor avea ședință pentru a discuta despre buget.

Totodată, liderii coaliției vor sta de vorbă, miercuri, și cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR) și cu cei de la Transporturi referitor la bugetele locale, și autostrada Moldovei, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Reprezentanții UDMR au participat și marți la întâlnirea cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu de la Parlament pe marginea bugetului pentru 2019. După discuții care s-au întins pe tot parcursul zilei, liderii coaliției au stabilit o a treia zi de întrevederi, miercuri, de la ora 10.00.

Participarea UDMR la discuții vine în contextul în care președintele Uniunii Kelemen Hunor spunea, la începutul săptămânii, că forma actuală a proiectului de buget are nişte probleme serioase, mai ales în zona administraţiei locale, că o să fie adoptat cu întârziere.

Citeste si...
România are 28.500 de cazuri de coronavirus și 1731 de persoane decedate în urma acestei infectari

Referitor la buget, Guvernul ar avea în lucru varianta de a distribui către administrațiile locale cote părți din impozitul pe venit au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor, în cadrul discuțiilor despre bugetul pentru 2019, în ceea ce privește sumele pentru administrațiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui județ.

Astfel, Guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit sa fie direcționat catre primarii, 15% din impozitul pe venit sa fie direcționat către consiliile județene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcționat in vederea echilibrării bugetelor locale și 5% din impozitul pe venit sa fie direcționat in mod egal către județe de către ministerul Finanțelor.

La întâlnirile de luni și marți, niciunul dintre participanți nu a făcut declarații de presă.

Potrivit unor surse, Guvernul ar urma să adopte bugetul pentru acest an, într-o ședința de vineri, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la Bruxelles, miercuri și joi, pentru a participa la conferinţă „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.