Rareș Bogdan a primit o amenda de 10000 de lei din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru trei emisiuni realizate anul trecut, în octombrie şi noiembrie.

În una dintre emisiune se vorbea despre cazul Colectiv, la un an de la tragedie. Au fost lansate acuzații legate de SMURD şi au fost difuzate pe post imagini cu victime cu arsuri, neblurate, potrivit sursei citate.

A doua emisiune cuprinsă în amendă a fost despre Federația Română de Fotbal. „Rareș Bogdan, împreună cu invitații săi Dorin Chioțea, Răzvan Ion Boanchiș și doctorul Pompiliu Popescu au lansat afirmații defăimătoare la adresa conducerii Federației Române de Fotbal și în special la adresa președintelui FRF, domnul Răzvan Burleanu”, suna reclamația de la care a pornit discuția. Titluri afișate pe burtieră, pe fond galben: „Cine și-a bătut joc de fotbalul românesc”, „Cine ești dumneata, domnule Burleanu?”, „Cum duce Burleanu Naționala în mormânt”, „Burleanu ești praf!”, „Este sau nu Burleanu omul sistemului”.

Citeste si...  Unul din cinci români se confruntă cu sărăcia. Guvernul vrea să scadă numărul lor cu 400.000 până în 2020

Cea de-a treia emisiune luată în calcul a fost despre TVR. În ediția din luna noiembrie, Rareș Bogdan s-a dezlănțuit într-un atac la adresa TVR și a președintelui Irina Radu. Subiectul: postul public a realizat un interviu cu premierul de atunci Dacian Cioloș, însă nu l-a difuzat. De ce? Era campanie electorală, iar Dacian Cioloș era opțiunea pentru premier a PNL, au justificat atunci cei din Televiziunea publică.

Rareș Bogdan a fost săptămâna trecute la CNA, unde și-a prezentat punctul de vedere.