La conferința de presă din Cluj, Premierul Dacian Cioloș a fost abordat de un ziarist într-un mod care nu i-a priit.

Vasile Luca, un realizator de la Radio Cluj, a fost scos din funcție în urma unor presiuni făcute de membri din UDMR. Ziaristul avea documente la el care atestau faptul că Debreczeni Hajnal, consilier de presă al președintelui partidului UDMR, a fost angajată la fostul lui loc de muncă fără să presteze vreo activitate acolo și, mai mult, era activist politic.

Acesta a făcut plângere penală. Vasile Luca s-a adresat Premierului:

„Ovidiu Miculescu este reprezentantul Guvernului în Consiliul de Administrație de la Societatea Română de Radio (a fost propus de Guvern în CA la SRR. Consiliul de administrație a fost votat de Parlament în 2014). Ovidiu Miculescu este incompatibil. Așa spune ANI și Curtea de Apel. În al doilea rând, CNSAS spune că a fost colaborator al Securității, având numele de cod ”Adrian”. Curtea de Conturi îl acuză de gestionare frauduloasă de fonduri. DNA îl acuză de deturnare de fonduri europene. Întrebarea mea este: Aceștia sunt oameni cu care vreți să modenizați societatea românescă?

Citeste si...
Și Dacian Cioloș a pus Corpul de control pe Elena Udrea. Vezi pentru ce

La o sută de metri de dvs este Radio Cluj, instituție condusă de un plagiator pentru că așa a decis Comisia de etică ANI. Vă prezint aceste documente și vă rog să îmi spuneți dacă aceștia sunt oamenii cu care vreți că modernizați sociateta românescă?

Oamenii cu care eu sper să pot să modernizez societatea românescă sunt cei pe care ei îi numesc și pot să mi asum. Acolo unde am informații despre unele probleme cu oamenii numiți de mine, ați văzut că nu am ezitat să iau măsurile în consecință. Eu îmi asum numirile pe care le fac eu”.

Se pare că acest discurs nu a fost pe placul lui Dacian Cioloș, acesta trimițând un agent SPP pentru a îl opri din vorbit pe Vasile Luca.