Clever susține practicarea transportului de persoane în condiții legale, civilizate și de siguranță. De aceea, apreciem faptul că actualul executiv face eforturi reale pentru a elimina pirateria și transportul ilegal. Ordonanța de urgență publicată ieri, în Monitorul Oficial nr. 289, este cel mai recent exemplu în acest sens.

Vicepremierul Daniel Suciu și Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-au transmis că doresc reglementarea aplicațiilor pentru cele 2,5 milioane de români care le folosesc în fiecare zi. Obiectivul principal este acela de a crea o concurență loială pe piața din România. Fără o reglementare pentru aplicațiile de transport, vom avea doar un monopol al dispeceratelor, o soluție care s-a dovedit a fi ineficientă pentru milioanele de cetățeni.

Toate acțiunile COTAR și solicitarea de a elimina de pe piață aplicațiile arată frica de avans tehnologic, de modernizare și de concurență, totul din nevoia de a conserva un sistem monopolist care ignoră complet nevoile pasagerilor. Aceste patronate nu se gândesc nici la binele pasagerilor, nici la cel al șoferilor de taxi, pentru că în acest moment mai mult de 70% dintre șoferii de taxi folosesc aplicațiile pentru a prelua comenzi.

Citeste si...
O noua plangere pe numele lui Kovesi la Sectia de Investigare a Magistratilor

Clever și-a reafirmat cu fiecare ocazie poziția pro-modernizare și sprijinul pentru un progres autentic în domeniul transportului de persoane, mai ales că avem un parteneriat pe termen lung cu taximetriștii.

Obiectivul nostru este crearea unei concurențe loiale pe piață între diferite forme de transport, totul în beneficiul acelora care au nevoie de soluții și alternative civilizate de transport. Liberalizarea licențelor de taxi, încurajarea aplicațiilor și a serviciilor de transport alternativ reprezintă o garanție pentru accesul la cele mai bune servicii.

Știm asta din experiența noastră în peste 20 de orașe din România, din relația de colaborare cu milioane de pasageri și zeci de mii de șoferi care utilizează serviciile noastre realizând lunar peste 10 milioane de curse, potrivit unui comunicat de presăde cei de la Cleve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.