DIICOT aufăcut, miercuri,57 de percheziţii, dintre care 51 în Bucureşti, dar şi în Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, înşelăciune, trafic de influenţă şi dare de mită, ce vizează membri ai clanului Ştoacă.

Din anul 2000 încearcă anchetatorii destructurarea unei grupări – clanul Ştoacă –  care se ocupa mai ales cu droguri de mare risc, mai ales în sectoarele 4 şi 5.

 

 

Pe măsură ce cei doi lideri ai grupului infracţional înaintau în vârstă, ei au predat coordonarea grupării fiilor şi nepoţilor acestora, care au început să se implice. Astfel, există suspiciunea că începând cu anul 2017, s-a produs o ”reorganizare” şi o nouă ierarhizare în interiorul clanului de tip familial. De asemenea, noii lideri au continuat ”politica” de relaţionare cu alte clanuri active în lumea interlopă bucureşteană şi nu numai, încercând să intervină atunci când membrii clanurilor rivale interacţionau sau să dezvolte, punctual afaceri pe linia traficului de droguri de mare risc şi al traficului de persoane. Astfel, în intervalul aprilie 2017 – mai 2018, s-a stabilit că membrii grupării au activat pe trei paliere infracţionale. 35 de suspecţi sunt cercetaţi în această cauză.

Citeste si...
Ciolacu, către Iohannis: Vrei să te faci de râs, retrage asta este treaba ta dar nu da vina pe Prtidul Social