Ministrul Finanţelor, Florin Cîțu, a făcut, sâmbătă, bilanţul celor trei luni de guvernare și spune, pe Facebook, faptul că a fost un efect pozitiv în economie cât Guverul a fost condus de PNL.

„Toată lumea este de acord – fără niciun dubiu trei luni de guvernare PNL au avut efect pozitiv pentru economie”, scrie Cîțu.
Printre efecte, enumeră faptul că dobânzile și rata inflaţiei au scăzut. preţul la combustibil a scăzut şi continuă să scadă, veniturile la buget cresc, deficitul bugetar scade, deficitul de cont curent nu mai creşte.

„Am salvat de la naționalizare Pilonul II de pensii, agenţiile de rating consideră alegerile anticipate, implicit aruncarea PSD la groapa de gunoi a istoriei, un lucru pozitiv pentru rating-ul de ţară, instituţiile internaţionale şi băncile comerciale îşi revizuiesc în sus estimările pentru creşterea economică în 2020”, scrie ministrul interimar al Finanţelor, pe Facebook.

Citeste si...
Ministrul Finanţelor Publice Florin Cîţu prezintă dovezi prin care arată că Primăria Capitalei a avut bani dar nu a plătit subvenţia pentru termoficare: PMB a deturnat destinaţia banilor

În final, ministrul Cîțu vorbește și despre alegerile anticipate, fiind de părere că dacă PNL va câştiga alegerile anticipatele „vor urma lucruri fantastice pentru toţi românii”.