Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a anunțat că va propune în unrătoarea ședință de Guvern ca industria HoReCa să fie scutită de plata impozitelor, până la finalul anului 2020.

Florin Cîțu a scris, vineri, pe Facebook, că autoritățile intenționează să-i scutească de impozite pe patronii de restaurante, hoteluri și baruri, în contextul în care restaurantele au fost închise în persioada martie- 1 septembrie.

„Vești fantastice pentru HoReCa! Pentru contribuabilii care plătesc impozit specific unor activități (restaurante , hoteluri , baruri), după discuții cu premierul Ludovic Orban am decis să propun în următoarea ședință de guvern SCUTIREA de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârșitul anului 2020”, a anunțat Florin Cîțu într-un mesaj postat pe Facebook vineri dimineață.

Ludovic Orban și Florin Cîțu au precizat joi că intenționează o prelungire a scutirii de impozite pentru industria HoReCa.

Dragoș Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor: 70.000 de oameni din industrie şi-au pierdut deja locurile de muncă
În aceeași zi, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor a anunțat 70.000 de oameni din industrie şi-au pierdut deja locurile de muncă.

„Pentru HoReCa propunem şi vom avea tot în ordonanţă de urgenţă să se scutească la plata impozitului pentru perioada rămasă până sfârşitul anului 2020. Impozitul specific a fost scutit de perioada de stare de urgenţă, au mai rămas 90 de zile şi atunci propunem să mergem până la finalul anului”, a declarat ieri Florin Cîțu.

Întrebat dacă retaurantele pot fi din nou închise, premierul a răspuns că în localitățile în care va fi depășită rata de infectare și va ajunge peste 1,5 la mia de locuitori, se va lua decizia restricționării activității.

Măsurile vor fi valabile o perioadă, a precizat premierul, până când procentul scade sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori.


Citeste si...
Capitalismul sălbatic, de grotă, a născut neofeudali ce se dedau la acte de corupţie