Social, Stiri

Circulaţia îngreunată pe mai multe drumuri naţionale, din cauza ploii torenţiale şi a vântului. Trenurile spre Bucureşti au întârzieri

Circulaţia se desfăşoară îngreunat pe mai multe drumuri naţionale, duminică dimineaţă, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, vizibilitatea fiind redusă pe artere rutiere din Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Teleorman, dar şi în Capitală, informează Centrul Infotrafic.

amenzi_de_circulatie_2013_featimg_620x330_59248200_81123400_54301100_35177100

 Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 20 şi 35 plouă torenţial, iar pe restul autostrăzii carosabilul este ud.

Şoferii sunt sfătuiţi ca atunci când traversează zone unde carosabilul este acoperit cu apă să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic, cum ar fi depăşirile şi trecerile de pe o bandă pe alta.

De asemenea, în mai muilte judeţe sunt rafale de vânt, care afectează buna desfăşurare a traficului rutier.

„Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe”, a precizat Centrul Infotrafic.

 Şaispezece trenuri spre şi dinspre Bucureşti au avut întârzieri în medie de 66 de minute, din cauza lipsei de tensiune la centrul de dirijare a traficului din staţia Periş, cauzată de furtuna de duminică dimineaţă, mai multe ore traficul între Buftea şi Periş fiind dirijat de personalul feroviar.

Circulaţia trenurilor pe segmentul Periş-Buftea a fost reluată în condiţii normale în jurul orei 9.30, după remedierea deranjamentului tehnic înregistrat.

Oana Brânzan a precizat că 16 trenuri de călători cu sosire sau plecare din Bucureşti Nord au înregistrat o întârziere medie de 66 de minute, în perioada în care au circulat la cale liberă, doar cu comanda personalului feroviar, între Buftea şi Periş.

De asemenea, pe raza Regionalei CF Timişoara, tot din cauza furtunii, tensiunea a fost întreruptă în linia de contact între staţiile Cruşovăţ şi Domaşnea Cornea. Trenurile IR 1696 Timişoara Nord – Bucureşti Nord şi IR 1695 Bucureşti Nord – Timişoara Nord, în care erau aproximativ 300 de pasageri, au staţionat până la intervenţia cu locomotiva Diesel. Ulterior circulaţia a fost reluată normal, cele două trenuri având întârzieri de aproximativ 280 minute (IR 1696) şi, respectiv, 120 de minute (IR 1695), a spus Oana Brânzan.

Întrucât există în continuare posibilitatea apariţiei de modificări sau perturbări în circulaţia trenurilor, din cauza vremii nefavorabile, pasagerii sunt sfătuiţi ca, înainte de călătorie, să se informeze despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în graficul de circulaţie.

„Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători”, a mai spus Oana Brânzan.

blank