Noul premier, Dacian Ciolos a fost acuzat ca duce mai departe propunerile si masurile propuse de guvernul Ponta. Aceste acuze au venit din partea fostului presedinte, Traian Basescu.Dacian Cioloş

Invitat fiind într-o editie specială a emisiunii Jocuri de Putere, cu Rares Bogdan, Dacian Cilos a raspuns la intrebari ce privesc mandatul său de premier şi principalele provocări ale guvernului si i-a dat si replica fostului presedinte.

„Eu nu privesc in trecut, ci in viitor. Daca dl. Basescu se refera la masuri adoptate de Parlament, desi propuse de guvernul Ponta, in masura in care bugetul si deficitul imi vor permite, vom aplica in primul rand masurile din Codul Fiscal decise, toate, cu exceptia unor scaderi de TVA. Masurile au fost discutate cu mediul de afaceri si am decis sa le aplicam. Am decis ca decat sa incepem un razboi cu Parlamentul vizavi de aplicarea unor masuri care sunt in lege, fapt care ar in afara legii, sa le aplicam.

Citeste si...
TĂRICEANU: CINE ESTE IOAN TALPES?

Stiu ca va fi dificil in anumite cazuri de tinut in frau acest buget, dar ne asumam aceasta responsabilitate, inclusiv maririle salariale. Am crescut fondul pentru investitiile publice. Logica e sa crestem investitiile publice si absorbtia fondurilor, mai ales la Transporturi, Sanatate si Educatie, dar pe de alta parte speram ca aplicarea acestor masuri sa incurajeze investitiile din mediul de afaceri”, a spus Dacian Ciolos.