Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, că Guvernul era obligat să lase Parlamentul să se pronunțe pe modificarea OUG 114, însă PNL și Ludovic Orban „vor să demonstreze că nu există nicio diferență între ei și Guvernul Dăscălescu din perioada ceaușistă”, potrivit MEDIAFAX.

„PSD a contestat azi la CCR atât pe formă, cât și pe fond proiectul de modificare a OUG 114! Așa cum am promis, sancționăm acest nou derapaj al Guvernului. Angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de modificare a OUG 114, în condițiile în care acesta era și pe ordinea de zi a Parlamentului, este un demers profund neconstituțional, întrucât Guvernul este obligat să lase legislativului dreptul de a se pronunța asupra acestuia. Doar că PNL și domnul Orban vor să demonstreze în fiecare zi că, prin modul abuziv și ilegal în care acționează nu există nicio diferență între ei și Guvernul Dăscălescu din perioada ceaușistă”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

PSD a sesizat, luni, CCR în legătură cu modificarea OUG 114 pe care și-a asumat Guvernul răspunderea. Textul face referire atât la forma proiectului, respectiv faptul că există deja un proiect în Parlament cu același obiect, cât și la fond – interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

Citeste si...
Marcel Ciolacu vrea să-i tragă pe baroni pe linie moartă

„Sesizarea vizează atât forma proiectului de modificare (faptul că există deja un proiect de aprobare a OUG 114 în procedură legislativă), cât și fondul proiectului (interzicerea cumulului pensiei cu salariul).
În prezent, Proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 114/2018 (PL-x nr. 93/2019) se află în procedură legislativă, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, sub rezerva depunerii raportului de către comisiile sesizate în fond”, spun pesediştii, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Partidul susține că domeniul de reglementare a proiectului pe care Guvernul și-a asumat răspunderea este identic cu cel al inițiativei legislative pentru aprobarea OUG 114 care este deja în procedură parlamentară.

Curtea Constituțională a stabilit data de 29 ianuarie 2020 ca termen când judecătorii Curții vor dezbate sesizarea de neconstituționalitate formulată de PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe proiectul de modificare a OUG 114