Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat într-un mesaj pe Facebook decizia anunțată de președintele Klaus Iohannis, prin care persoanele peste 65 de ani nu vor mai avea voie să părăsească locuință. Ciolacu susține că înainte de a da o astfel de decizie, autoritățile ar fi trebuit pregătite pentru a-i putea ajuta pe cei care vor sta în casă.

„Părinții și bunicii noștri sunt cei mai vulnerabili în fața acestui virus! Protejarea lor trebuie să fie o prioritate în aceste momente pentru autorități! Dar, înainte de a emite un ordin militar prin care să îi obligi să stea în case, ar fi trebuit să ai pregătite deja și soluțiile pentru a le asigura traiul zilnic. În mod real, nu pe hârtie!

Cine le aduce acestor oameni alimente?! Cine le aduce medicamente?! Sunt oameni în vârstă a căror viață depinde de o rețetă. Nu toți au copii sau rude în apropiere, care să îi poată ajuta.

Citeste si...  Ministrul de Interne Marcel Vela, după ce sa întâlnit cu Ludovic Orban, la MAI: 'Banii din amenzile COVID-19 se duc la sănătate”

Este nevoie așadar de un mecanism real, aplicabil la nivel local, prin care acești oameni să fie sprijiniți. Nu toate autoritățile locale au capacitatea reală de a asigura o asistență eficientă, în lipsa altor măsuri de suport!

Voi discuta cu primarii și cu președinții de consilii județene pentru a vedea ce trebuie făcut urgent pentru a nu trece la alte tragedii, cu bătrâni înfometați sau lipsiți de tratament medical”, a scris Marcel Ciolacu, marți, pe Facebook.

Măsura anunțat de președintele Klaus Iohannis urmează să fie consemnată printr-un ordin de ministru și se va aplica de mâine.