Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că PSD nu va vota învestirea unui nou guvern și că acest lucru a fost decis în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul demis Viorica Dăncilă spunea că PSD ar vota pentru noul guvern, dacă PNL va semna pactul „pentru bunăstarea românilor”, propus de social-democrați luna trecută.

„Mi se pare normal ca PSD sub nicio formă să nu voteze în acest moment învestirea unui guvern. Există o cutumă parlamentară – cei care dețin majoritatea trebuie să asigure și cvorumul”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre declarațiile Vioricăi Dăncilă privind posibilitatea de a vota noul guvern, Ciolacu a spus: „Eu știu ce decizie am luat în CEx, nu vreau să comentez discuțiile doamnei fost prim ministru, actual interimar și președinte al PSD. Eu știu decizia pe care am luat-o în Comitetul Executiv”.

Citeste si...  PNL acuză PSD de golănie politică

În ceea ce privește alegerile anticipate, șeful Camerei Deputaților spune că „întotdeauna sunt posibile”, dar că, în opinia sa, acestea „nu sunt oportune în acest moment”.

Întrebat dacă există posibilitatea ca două propuneri succesive de guvern să pice la vot în Parlament, în condițiile în care PSD nu votează, Ciolacu a răspuns: „Există această posibilitate”.

„Este un scenariu constituțional”, a adăugat el.