Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, la Brăila, că Mihai Tudose nu a făcut niciun rău partidului şi că a fost un foarte bun prim-ministru. „Eu nu consider că oamenii care au plecat în Pro-România sunt nişte traseişti politici”, a mai spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, vineri, la Brăila, unde a participat la Conferinţa organizaţiei judeţene a partidului, că se bucură că Mihai Tudose a revenit în partid şi că s-a reîntregit echipa.

„Mihai Tudose nu a făcut nicim rău acestui partid şi nu a făcut nimic rău României. Mihai Tudose a fost un prim-ministru foarte bun al acestei ţări. Ce s-a întâmplat? Ce a hotărât partidul? Eu ştiu un singur lucru: eu i-am fost alături primului-ministru Mihai Tudose”, a spus Marcel Ciolacu.

El a mai declarat că, în opinia lui, cei care au plecat la Pro-România nu sunt traseişti politici.

„Eu nu consider că oamenii care au plecat în Pro-România sunt nişte traseişti politici. A fost atâta patimă, frustrare, supărare, atâta încrîncenare şi o perioadă atât de lungă în care una gândeam şi alta făceam în Comitetul Executiv, încât acesta a fost deznodământul. Victor Ponta n-a plecat din PSD, a fost exclus, cum a fost exclus şi Sorin Grindeanu, cum a fost exclus şi Marian Neacşu, şi Ţuţuianu. Nici eu, nici Mihai nu am votat pentru aceste excluderi niciodată, pentru nicio suspendare n-am ridicat niciodată mâna în Comitetul Executiv. Şi sunt mândru de asta, şi cred că şi Mihai. Mihai n-a mai avut răddare. Eu, domnul Stănescu, Claudiu, domnul Rotaru am fost mai răbdători. Nu încerc să-i caut o justificare lui Mihai, este şi normal, când ştii că eşti de bună credinţă, când ai muncit atât, când te-ai implicat şi ai avut rezultate să fii tratat la modul cum a fost tratat Mihai… n-a mai suportat şi a luat decizia. Mă bucur că Mihai este în sală, că s-a închis echipa”, a mai spus preşedintele interimar al PSD.

Citeste si...  Cu ce preț sunt dispuse să facă întelegeri politice ALDE și Pro România

Fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD la sfârşitul lunii ianuarie 2019 şi s-a înscris în ProRomânia. Preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a declarat, miercuri, că Mihai Tudose a depus o cerere de adeziune la partid, urmând ca în zilele următoare să fie luată o decizie în acest sens de către conducerea organizaţiei.