Până la bătălia pentru Cotroceni, liderii Partidului Naţional Liberal au început discuţiile pentru „executarea” propriilor membri. Surse din cadrul PNL ne-au dezvăluit că, ieri, Norica Nicolai a fost la un pas de excludere. Salvarea a venit în ultimul moment.

norica_12367200

Libertatea de a alege se pare că se pedepseşte cu excluderea chiar şi în Partidul Naţional Liberal. Dorinţa Noricăi Nicolai de a nu trăda grupul ALDE (Alianţa Democraţilor şi Liberalilor pentru Europa) în momentul în care formaţiunea politică din care face parte s-a orientat către Partidul Popularilor Europeni nu a rămas nepedepsită. Mircea Ionescu-Quintus a fost primul care a atacat-o pe liberală. „Norica face greşeli de femeie. Sentimentalismele merg în altă parte, nu în politică. Păcatul ei este altul, acela că vorbeşte aiurea în diverse circumstanţe”, a declarat Quintus. În această privinţă s-a exprimat şi vicepreşedintele partidului Ludovic Orban, care este de părere că, deocamdată, în PNL sunt probleme mai mari şi că nu este timp pentru a discuta despre Norica Nicolai. Situaţia a fost, de fapt, cu totul alta.

Au încercat să o excludă

Pe lângă lupta dintre actualul şi fostul preşedinte al liberalilor, Klaus Iohannis şi Crin Antonescu, membrii marcanţi ai partidului au dorit, ieri, să tranşeze şi o altă problemă care a fost propusă pentru ordinea de zi a Delegaţiei Permanente, „excluderea Noricăi Nicolai din PNL”. Surse din cadrul partidului ne-au declarat că „au încercat excluderea punând acest punct pe ordinea de zi”. Tot sursa noastră ne-a dezvăluit că, în ultimul moment, decizia a fost întoarsă. „S-a opus chiar Klaus Iohannis”, ne-a declarat liberalul. Contactată telefonic, Norica Nicolai nu a dorit să comenteze nimic la adresa celor care au atacat-o. „Aştept să tranşeze situaţia aşa cum consideră ei”, ne-a spus europarlamentarul.

Iohannis, candidatul PNL. Antonescu nu renunţă

Liberalii au ales, ieri, la Delegaţia Permanentă, ca Iohannis să fie candidatul dreptei pentru Cotroceni. Acesta a obţinut 110 voturi, în timp ce pentru adversarul său au optat 56 de membri. Cu toate acestea, se pare că Antonescu nu renunţă la dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale. Surse liberale ne-au informat că pe reţelele de socializare au apărut mesaje cu textul „Crin Antonescu, candidat independent”. De această mişcare nu sunt străini nici liberalii care au urmărit fenomenul şi susţin că totul ar face parte dintr-o strategie, însă fără sorţi de izbândă. „Pe Facebook, de aseară (duminică seară – n.r.), candidează ca independent. Antonescu mai are susţinători în PNL dintre cei cărora le-a acordat privilegii, dar sunt puţini. Ce ar fi făcut, spre exemplu, Mircea Roşca dacă nu ar fi fost propulsat de Antonescu?”, ne-au declarat surse din interiorul partidului.

„După fuziune mai rămân câţiva preşedinţi de organizaţie, iar la turele următoare de alegeri… niciun picior.” – SURSĂ DIN CADRUL PNL

„Este pentru prima dată în 23 de ani când nimeni nu poate să înţeleagă nimic înainte cu şase luni de prezidenţiale. Este şocant.” – NORICA NICOLAI, europarlamentar.

Citeste si...  Narcisa Iorga ar putea pleca din CNA