Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că a făcut propunerea pentru funcţia de ambasador în Israel de acum o lună, deşi preşedintele spunea că nu ştie de vreo propunere. Persoana nominalizată de Executiv pentru aceasta funcţie este Monica Dorina Gheorghiţă.

„Noi nu avem ambasador la Ierusalim. Pe 20 martie a fost propus un ambasador pentru Israel. Există o înregistrare că această hârtie a fost înmânată administraţei prezidenţiale. Există un număr de înregistrare. 20-21 martie. Noi ne-am făcut datoria. Avem mai multe ţări în care nu avem ambasador”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România TV.

Ulterior, jurnaliştii au făcut public documentul, potrivit căruia propunerea a fost înregistrată în 21 martie, iar propunerea pentru funcţia de ambasador este Monica Dorina Gheorghiţă, angajată în cadrul Ministerului de Externe.

Citeste si...  Klaus Iohannis, primul interviu televizat ca preşedinte.

Întrebat dacă a primit vreo propunere pentru funcţia de ambasador pentru Israel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu are cunoştinţă de aşa ceva.

„Nu am văzut aşa ceva, dar nici nu am verificat. O să întreb la colegi dacă există aşa ceva”, a spus, la Bacău, preşedintele Klaus Iohannis.