Ce se întâmplă cu cei care folosesc prea des motorul de căutare?

Google  (2)

Motoarele de cautare au facut ca orice informatie de care avem nevoie sa fie la cateva secunde si un click distanta, insa acest lucru are si cateva repercusiuni.

Mai exact, internetul ne face sa fim mai uituci si sa nu retinem informatii deoarece ne este atat de usor sa le accesam pe Google, se arata intr-un studiu facut de compania Grant’s pe un esantion de 2.000 de persoane.

Dintre acestea, mai putin de jumatate si-au amintit in ce an a murit Printesa Diana, mai putin de o treime au stiut cand a cazut Zidul Berlinului, iar patru din zece persoane nu au stiut in ce an a avut loc atacul terorist de la World Trade Center.

Google (1)

Explicatia este data chiar de participantii la studiu: 87% dintre acestia spun ca nu mai fac eforturi sa retina o informatie, deoarece este mult mai usor si la indemana sa o caute pe Google.

Purtatorul de cuvant al companiei care a condus studiul a declarat, referitor la datele obtinute, ca aceste cifre sunt ingrijoratoare, mai ales in cazul tinerilor.

„Poate ca nu este crucial sa cunoastem datele exacte, ci mai degraba povestile din spatele acelor intamplari. Insa modul in care noile generatii retin informatii este in schimbare. Internetul este o resursa incredibila care imbunatateste calitatea vietii moderne, insa schimba dramatic modul in care ne amintim si procesam informatii”, a declarat acesta.

 

Citeste si...  Eşti executat silit dar nu ai primit documentele originale? Iată ce se întâmplă