Ciclist american în vârstă de 90 de ani va fi deposedat de un titlu obţinut vara trecută, deoarece a încălcat regulamentele antidoping. El susţine că a fost depistat pozitiv pentru că a consumat carne contaminată, relatează bbc.com, conform news.ro.

Carl Grove a primit un avertisment public pentru încălcarea regulamentelor antidoping. El a fost depistat pozitiv cu epitrenbolon, un metabolit al trenbolonului, la un control făcut la 11 iulie 2018, după campionatele SUA pentru seniori, unde a stabilit un record mondial. Grove, cel mai în vârstă participant la concurs, a câştigat în iulie medalia de aur la categoria 90-94.

Agenţia Americană Antidoping (Usada) a anunţat că nonagenarului îi va fi anulată performanţa. Usada a menţionat că Grove a furnizat informaţii din care reiese că probabil carnea contaminată pe care o consumase în seara dinaintea concursului este cauza testării pozitive a ciclistului.

Citeste si...  Halep după prima reușită la Indian Wells: 'Sunt nervoasă şi e foarte emoţionant. E un vis devenit realitate şi nu pot fi mai fericită