Doctorul Mircea Beuran a fost audiat în dosarul pacientei care a luat foc pe masa de operaţie. El a trebuit să explice ce s-a întâmplat și, mai ales, de ce semnătura sa apare pe documentele intervenției, deși el nu era în sală.

Mircea Beuran a ieșit din sediul Poliției Capitalei, după trei ore de audieri. Medicul a declarat că nu are cum să aibă o opinie „atâta timp cât nu a fost acolo”. El nu a oferit multe informații jurnaliștilor spunând că „se fac analize, tot felul de anchete” și că trebuie așteptat „rezultatul final”.

Legat de hainele necorespunzătoare în sala de operației, Beuran a spus că „sunt lucruri care nu sunt adevărate”.

El le-a amintit jurnaliștilor că „furazolidon are în compoziție elementul care aduce alergia”.

În aglomerația de afară, un operator a căzut, iar medicul Mircea Beuran a glumit, spunând: „Haideți că ajungeți la Urgență”.

Mircea Beurean a ajuns în jurul orei de 09:50 la Poliția Capitalei.

Mircea Beurean a fost chemat la spital abia după ce dezinfectantul cu alcool, turnat în cantitate mare peste femeia de 66 de ani, a luat foc la contactul cu bisturiul electric.

Doctorul trebuie să lămurească şi de ce un medic specialist a venit de acasă, deși în spitalul Floreasca erau medici de gardă care ar fi putut să o opereze pe pacientă.

În același dosar, în cursul acestei săptămâni au fost audiați mai mulți membri ai echipei operatorii, între care asistente și medicul rezident care ar fi folosit o cantitate prea mare de dezinfectant, fapt ce a dus la izbucnirea flăcărilor pe trupul femeii.

Citeste si...
Iată ce discurs emoționant a tinut fratele lui George Floyd în fața Congresului SUA

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 s-au sesizat din oficiu și fac cercetări penale în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi fost ars în sala de operație de la Spitalul Floreasca, conform unui comunicat al instituției. Magistrații de la această unitate de parchet fac cercetări și în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație și apoi a murit, potrivit Mediafax.

Mircea Beuran a intrat cu ceasul la mână în sala de operații. Președintele Colegiului Medicilor îi ia apărarea
O altă controversă în cazul femeii care a luat foc în Spitalul Floreasca a fost provocată de imaginile camerelor video de supraveghere din sala de operații.

Doctorul Beuran a intrat acolo cu ceasul la mână, deși sala este, teoretic, un spațiu steril în care nimeni au are voie să aducă obiecte ce ar putea purta microbi.

Președintele Colegiului Medicilor nu vede nimic în neregulă în aceste imagini. De altfel, Gheorghe Borcean i-a luat apărarea chirurgului încă de la declanșarea scandalului.

„Mi-ați arătat pozele pe care nu le vazusem nu arata neaparat ca el era in operatie, se afla in blocul operator. Poate a încălcat acele reguli”, spune Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.