Provincia chineză Hubei, ”leagănul” pandemiei covid-19, se pregătește de ridicarea carantinei, care a durat peste două luni.

În contextul în care peste 1,9 miliarde de oameni din lume sunt supuşi unor măsuri de izolare mai mult sau mai puţin stricte şi în care numărul lor creşte zilnic, autorităţile chineze au decis ca – începând de miercuri – locuitorii din Hubei, în centrul Chinei, consideraţi sănătoşi să poată să se deplaseze liber.

Locutorii Wuhanului, oraşul din centrul epidemiei, plasaţi în izolare de la sfârşitul lui ianuarie, urmează să aştepte până la 8 aprilie acest lucru.

Pentru a se deplasa, locuitorii este imperios necesar să se justifice – cu ajutorul unui cod QR ”verde” pe mobil. Emis de către autorităţi, acesta atestă faptul că nu sunt infectaţi.

Citeste si...
UEFA a stabilit programul Euro 2021

”Aștept cu nerăbdare libertatea”

”Aştept cu nerăbdare libertatea”, a declarat Willa, o chineză din Wuhan care nu a dorit să-şi spună întregul nume.

După mai bine de două luni de izolare, ”locuitorii sunt sub o presiune imensă”, a declarat ea.

China a anunţat marţi 78 de noi cazuri de covid-19. Însă este vorba aproape exclusiv de persoane care vin din străinătate – o tendinţă care alimentează temeri cu privire la un nou val de contagiune în ţară, unde epidemia este practic oprită.

În ultimele săptămâni, numărul noilor contaminări în Hubei a scăzut considerabil. Unii locuitori şi-au reluat deja munca, iar transportul public este repornit în mod treptat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.