Autoritățile chineze din sectorul sănătății au anunțat joi identificarea unui nou caz de ciumă bubonică, în regiunea nordică a țării, în Mongolia Interioară, marcând cea de-a patra situație de acest gen de ciuma bubonică de la începutul lunii, anunță site-ul agenției Reuters, citat de MEDIAFAX.

Diagnosticul de ciumă raportat joi a fost acordat unui păstor din mediul rural al județului Siziwang, de către spitalul local. Conform mărturiilor acestuia, bărbatul a fost activ în regiunea în care au fost identificate surse de ciumă, înainte de a primi diagnosticul.

Păstorul a primit tratament medical și se află în stare stabilă, iar alte patru persoane au fost izolate în carantină.

Citeste si...
Donald Tusk, mesaj pentru marile puteri

De la începutul lunii noiembrie, alte trei cazuri de ciumă au fost identificate în regiunea chineză Mongolia Interioară, două dintre acestea fiind asociate cu consumul de carne de animale sălbatice. Două dintre persoanele afectate au fost diagnosticate cu ciumă pneumonică, iar a treia, cu ciumă bubonică.

Ciuma bubonică, cunoscută în istoria medievală drept „moartea neagră”, este o boală infecțioasă, adesea fatală, răspândită cu precădere prin intermediul șobolanilor.

china , ciuma , ciuma bubonica , ciuma pulmonara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.