China a anunțat miercuri un împrumut de 1 miliard de dolari acordat Americii Latine și Caraibelor pentru acces la vaccinul anti-Covid dezvoltat de China. Declarația a fost făcută în timpul unei videoconferințe cu omologii din țările din America Latină, potrivit CNN.

China prin vocea ministrului de Esterne al sau a spus că vaccinul dezvoltat în țara sa va fi un beneficiu public și trebuie să fie accesibil inclusiv pentru țările din America Latină, iar țara sa va desemna un împrumut de 1 miliard de dolari pentru a sprijini accesul la vaccin pentru națiunile din regiune”, se arată într-un comunicat de presă.

În timpul unui briefing care a avut loc joi, președintele mexican, Andrés Manuel López Obrador, a mulțumit Chinei după anunțul împrumutului.

„Suntem foarte recunoscători pentru ajutor guvernului chinez”, a spus Obrador.

Întâlnirea virtuală de miercuri a fost condusă de ministrul afacerilor externe din Mexic, Marcelo Ebrard, și Wang Yi. Au aderat și omologii lor din Argentina, Barbados, Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, Panama, Peru, Trinidad și Tobago și Uruguay.

Recent, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a declarat că „țările din America Latină și Caraibe și China, deși despărțite de ocean, au stat împreună împotriva acestui dușman comun și au condus o cooperare practică și eficientă în beneficiu a tuturor”.

America Latină a devenit epicentrul pandemiei globale la sfârșitul lunii mai.


Citeste si...
Euro 2020, afectat de coronavirus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.