Italia ar fi fost obligată să cumpere măștile pe care le DONASE Chinei, în urmă cu câteva săptămâni.

Luna trecută, Beijingul a trimis un avion încărcat cu echipamente medicale în Italia, care a depășit China în privința numărului de morți în urma pandemiei de coronavirus, scrie The Spectator.

Ulterior, surse au aflat că regimul chinez vindea kituri medicale către cei care ofereau cel mai mare preț.

Un oficial al administrației Trump a declarat că președintele chinez Xi Jinping obligă Italia să cumpere propriile echipamente pe care statul italian le donase în urmă cu câteva săptămâni, înainte ca pandemia să secere Europa.

„Înainte ca virusul să ajungă în Europa, Italia a trimis tone de materiale în China, pentru a ajuta la protejarea populației”, a explicat oficialul american. „Ulterior, China a trimis înapoi echipamentele în Italia – ei bine, o parte din ele… și a cerut bani pentru ele”.

Faptul că statul chinez profită de pe urma generozității Italiei este doar ultimul exemplu al diplomației șubrede în vremuri de pandemie. Cele mai multe echipamente și kituri de testare pentru Covid-19 au fost vândute de China altor țări, acestea dovedindu-se a fi „defecte”. În unele cazuri, în loc să-și ceară scuze, China a dat vina pe alții. China le-a zis olandezilor să „citească de două ori instrucțiunile” de pe măștile sale chirurgicale, de exemplu, după ce Olanda s-a plâns că jumătate din măștile trimise nu îndeplineau standardele de protecție.

Citeste si...
Premierul Italiei și o serie de miniștrii, audiați de procurori, pentru măsurile din pandemia de coronavirus

Chinezii, responsabili pentru pandemie, încă MINT în legătură cu numărul real al morților
„Este atât de dezonorant pentru oficialii chinezi să spună că ei sunt cei care îi ajută pe italieni sau țările în curs de dezvoltare, când, de fapt, ei ne-au infectat pe toți”, a declarat oficialul respectiv. „Desigur, ar trebui să ne ajute. Au responsabilitate, deoarece ei au răspândit coronavirusului și nu au oferit informații astfel încât lumea întreagă să se pregătească din timp”.

China furnizează în continuare informații false despre numărul cazurilor de coronavirus și decesele cauzate de teribilul virus. Mai mult, autoritățile chineze au anunțat că nimeni nu a mai fost ucis de noul coronavirus, în ultima perioadă, deși mii de urne cu cenușă sunt transportate către spitalele locale.