Harris: Din 2014, romanii vor fi tratati ca restul europenilor

Martin HarrisMartin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, a declarat ca din 2014 romanii si bulgarii vor fi tratati pe piata britanica a muncii la fel ca restul cetatenilor europeni, el aratand ca la finalul lui 2013 vor fi ridicate restrictiile de munca. „M-as referi atat la declaratiile lui David Liddington, din martie, de la Bucuresi, precum si, foarte important, la discursului premierului nostru, David Cameron, pe tema migratiei, sustinut in aprilie. David Cameron a subliniat trei aspecte: in primul rand, vom ridica restrictiile de pe piata muncii la finalul acestui an, ceea ce inseamna ca, din 2014, romanii si bulgarii vor fi tratati pe piata britanica a muncii la fel ca restul cetatenilor europeni”, a spus Harris, intr-un interviu acordat gandul.info. „In al doilea rand, David Cameron a subliniat aportul muncitorilor romani la economia britanica. A spus ca, in general, romanii muncesc din greu, isi platesc taxele si sunt pretuiti de agajatorii lor. Al treilea lucru pe care l-a spus primul-ministru este ca trebuie sa dam un raspuns ingrijorarilor care transpar dinspre populatia britanica – ingrijorari care exista si in alte tari – anume ca dreptul la libera circulatie trebuie respectat, dar nici sa nu existe abuzuri in virtutea acestui drept”, a adaugat Harris.

El a precizat ca autoritatile din Marea Britanie au in acest moment la Bruxelles o discutie cu partenerii europeni despre eventuale solutii prin care sa elimine aceste temeri si prin care sa respecte aceste libertati de eventualele abuziri.

Citeste si...  In semn de protest faţă de cazul Caracal, oamenii au scris cu vopsea pe cladirea MAI:" Poliţia ucide" şi "Demisia"