Cătălin Cherecheș a relatat, luni seara, la România TV, o presupusă discuție pe care Laura Codruța Kovesi ar fi avut-o cu un subordonat, pe data de 26 aprilie 2016, când a fost el reținut. La emisiunea lui Victor Ciutacu, Cherecheș a spus că șefa DNA de la acea vreme l-a sunat, spre miezul nopții, pe un procuror căruia i-a cerut să îl rețină pe primarul din Baia Mare, care se afla la audieri de câteva ore.

Cătălin Cherecheș a povestit și despre prietenia cu Eduard Hellvig, șeful SRI, care ar fi avut și el un rol în dosarele sale de la DNA.

Cătălin Cherecheș dă din casă

”Doamna Kovesi l-a sunat pe procuror: Bă, nu mai terminați odată cu Cherecheș ăsta? O lună de zile am stat la Cluj și 5 luni am stat la Penitenciarul din Gherla.

Hellvig cCătălin Cherecheș dă din casăredea că dosarul de la ANI i l-am făcut eu cu Elena Udrea. Nu a pornit de la mine, ci de la un avocat penelist. Eu am fost bun prieten cu Hellvig.”, a spus Cătălin Cherecheș la România TV.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost trimis în judecată, pe 24 septembrie 2018, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, acte de comerţ, fals în declaraţii şi coruperea alegătorilor. Cherecheş este acuzat, printre altele, că a pretins bani pentru eliberarea unor autorizaţii de acces a autovehiculelor de mare tonaj în oraş. În acelaşi dosar sunt trimişi în judecată şi reprezentanţii unor societăţi comerciale. În data de 20 mai 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cherecheş Cătălin, într-un alt dosar, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată.

Citeste si...
Doctorul Raed Arafat declară că suntem pregătiți să acordam asistență Turciei, după tragicul cutremur ce a lovit această țară

Cătălin Cherecheș dă din casă

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie 2016, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată şi încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş. Cătălin Cherecheş a candidat şi a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Cătălin Cherecheş a fost eliberat pentru câteva ore, în data de 17 iulie, când a despus jurământul ca primar, ulterior fiind suspendat din funcţie de către prefect.

În 10 august 2016. Cherecheş a fost eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, ulterior fiind cercetat sub control judiciar.