Un cetăţean sârb, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la Timişoara, fiind acuzat de trafic de migranţi. Bărbatul a fost reţinut sâmbătă în timp ce transporta cu maşina patru cetăţeni din Somalia, care intenţionau să ajungă în Vestul Europei.

Cetăţeanul sârb, în vârstă de 29 de ani, acuzat de trafic de migranţi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza unei decizii a Tribunalului Timiş.

Bărbatul a fost reţinut de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Jimbolia, sâmbătă, în timp ce transporta cu un autoturism, de la frontiera cu Serbia spre interiorul tarii, patru cetăţeni somalezi, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, se arată într-un comunicat remis luni presei de Poliţia de Frontieră.

Citeste si...  Cu toate atenţionările, greşelile în Photoshop sunt tot mai multe

„În urma cercetărilor, s-a stabilit că cei patru somalezi au trecut ilegal frontiera din Serbia, iar din apropierea frontierei au fost preluaţi de cetăţeanul sârb, care urma să-i transporte către o ţară din vestul Europei”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, cei patru somalezi sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei.