Curtea de Apel Bucureşti a încuviinţat miercuri, 24 aprilie, cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Realitatea. Dosarul a fost închis în luna ianuarie a acestui an.

„Admite cererea de redeschidere a urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA, în dosarul nr. 161/P/2013. În temeiul art. 335 alin. 4 şi alin.4/4 Cod procedură penală confirmă redeschiderea urmăririi penale, dispusă prin ordonanţa din 30.01.2019, de procurorul şef al Secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu consecinţa reluării urmăririi penale, in dosarul nr. 161/P/2013. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile avocaţilor din oficiu, in cuantum de câte 627 lei se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.04.2019”, se arată în soluţia CAB.

Citeste si...  PSD, pregătit să dezvăluie prezidențiabilul la Congresul Extraordinar

„E un dosar foarte mare. S-a clasat. E dosarul în care eu, personal, în calitate de avocat al lui Schwartzenberg, am fost interceptat, plus încă doi avocați colaboratori, din firma mea, au fost și ei interceptați. Ei nu au vorbit niciodată cu Elan la telefon”, declara avocatul Gheorghe Piperea, la B1 TV, în luna ianuarie.

Ulterior, instanţa a decis şi intrarea în faliment a companiei Realitatea Media.