Cercetătorul Cristian Presură îi linistește pe conspiraționiștii înspăimântați de cyberporcul lui Musk: Nu pot fi implantate CIP-uri prin vaccin
Featured, International

Cercetătorul Cristian Presură îi linistește pe conspiraționiștii înspăimântați de cyberporcul lui Musk: Nu pot fi implantate CIP-uri prin vaccin

Cercetătorul Cristian Presură a explicat că pandemia n-a venit singură, a venit cu o sumedenie de teorii ale conspirației, care au și reușit să-i scoată în stradă pe adepți în mai multe țări, în Germania, în Italia, în Croația și la noi. Una dintre teoriile cu priză la publicul conspiraționist este cipul introdus prin vaccinul anti-COVID pus pe seama lui Bill Gates. A dat apă la moară experimentul lui Elon Musk cu porcul.

Cercetătorul Cristian Presură a explicat ce este de fapt acest “cyberporc” care a inflamat conspiraționiștii anti-COVID din toată lumea.

„Iată cum Elon Musk sparge barierele tehnologie, dar nu e vorba de un om, ci de un porc!

În primul rând, foarte important: nu e vorba de un om, ci de un porc. Gertrude, primul din istorie. Nu înseamnă că Gertrude poate face calcule matematice, ci doar că implantul este capabil să citească semnale neuronale ale unor neuroni din creierul său.

Musk a prezentat și două demonstrații cu Gertrude, într-una, Gertrude atinge cu botul lucruri din jur, în doua ea e pe banda de alergat.

(…) Ne gândim prea des la cât putem obține noi, cei sănătoși, din tehnologie, pe când de mult poate îmbunătăți viața pacienților.

Sunt implanturi cohleare pentru a îmbunătăți auzul, sunt implanturi în creier care îmbunătățesc controlul mișcărilor în cazul pacienților cu Parkinson, există implanturi care detectează și previn atacuri de epilepsie.

Tehnologia propusă de Musk este dedicată în principal pacienților.

Cipul lui Elon Musk are acum 1.024 de electrozi, dar pe viitor numărul lor va creste, iar atunci lucrurile vor deveni fascinante. Când zeci de milioane de electrozi vor citi și vor interpreta semnalele neuronale, creierul nostru va fi ca o carte deschisă pentru cercetătorii în neuroștiință”, a explicat Cristian Presură, într-un material video pe Youtube.

Elon Musk a prezentat „cyberporc-ul” care are implantat în creier un procesor care permite comunicarea între corp și computer.

Subiectul este un porc pe nume Gertrude, care a trăiește de două luni cu implantul de dimensiunea unei monede. Microcipul are fire foarte mici, mai subțiri decât un fir de păr, care sunt legate de zonele creierului responsabile pentru mișcare și simțuri.

Prototipul doar citește semnalele cerebrale, dar Elon Musk ar vrea ca Neuralink să fie ceva demn de science fiction – purtătorul implantului și-ar putea chema Tesla cu puterea gândului sau ar putea salva și retrăi amintiri.

Fondată de Musk în 2016, Neuralink îşi propune să implanteze interfeţe wireless creier-computer care includ mii de electrozi în cel mai complex organ uman pentru a ajuta la vindecarea unor afecţiuni neurologice precum Alzheimer, demenţa şi leziunile măduvei spinării.

Obiectivul final este, însă, realizarea unei fuziuni între umanitate şi inteligenţă artificială.

„Un dispozitiv implantabil poate rezolva de fapt aceste probleme”, a spus Musk, menţionând afecţiuni precum pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia.


blank