Cercetătorii au sugerat că Marea Gripă Rusească din 1890, care l-a ucis pe nepotul Reginei Victoria, ar fi fost un tip de CORONAVIRUS, un fel de „strămoș” al pandemiei de astăzi.

Marea Gripă Rusească de la începutul anilor 1890 a ucis peste un milion de oameni la nivel global și a afectat toate păturile sociale, inclusiv politicieni britanici, scrie Daily Mail.

Agentul responsabil pentru pandemie a fost identificat drept virusul influenzei, dar cercetătorii din Belgia pun la îndoială documentarea istorică.

Coronavirusul, transmis de la vaci la oameni? Ipoteza șocantă
Ei cred că pandemia a fost determinată de un coronavirus, care s-a transmis de la vaci la oameni.

Studiul coordonat de biologul belgian Leen Vijgen, care a fost publicat în urmă cu câțiva ani, cuprinde ipoteze șocante despre coronavirus și a ajuns în atenția publică de abia după izbucnirea teribilei pandemii de Covid-19.

Argumentul lui Vijgen se bazează pe coronavirusul uman OC43, care avea o structură genetică asemănătoare unui alt coronavirus, care afectează vacile. Cercetătorii cred că virusul s-a transmis de la vaci la oameni în 1890.

Citeste si...  O tânară mamă, din Brăila, a decedat, în urma morții ei fiind declanșată anchetă disciplinară la Colegiul Medicilor

„Este o analiză foarte convingătoare”, a declarat expertul în coronavirus Dr David Matthews, de la Universitatea din Bristol, pentru The Observer.

„Savanții au folosit metode de cercetare foarte avansate și rezultatele lor trebuie luate în serios”.

Prinț răpus de Marea Gripă Rusească: „Mi-aș fi dat viața pentru el…”
Marea Gripă Rusească l-a răpus pe nepotul Reginei Victoria, Prințul Albert Victor, al doilea în linia de succesiune la tron.

Acesta s-a îmbolnăvit în timpul petrecerii de Anul Nou și a murit după cinci zile de luptă crâncenă cu pneumonia, în data de 14 ianuarie 1892, la vârsta de 28 de ani.

Prințul de Wales i-a scris, la acea vreme, Reginei Victoria: „Cu mare plăcere mi-aș fi dat viața pentru ca el să trăiască!”

De asemenea, premierul britanic de la acea vreme, Lordul Salisbury, a fost țintuit la pat timp de câteva săptămâni, în care s-a luptat cu virusul.