Un număr de 65 de persoane dintre cele aproape 100 internate în centrul de carantină al Primăriei Capitalei au plecat acasă la cerere, a anunțat sâmbătă viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Toți cei 65 ajunseseră în carantină pentru că au încălcat regula izolării la domiciliu. În centrul au mai rămas 30 de persoane, printre care membrii lotului de Haltere, cetățeni americani, olandezi, dar și câțiva emigranți ilegali.

Autoritățile nu mai au suport pentru impunerea izolării la domiciliu, a carantinei și nici nu mai pot ține pacienți Covid internați în spital împotriva voinței lor, după motivarea deciziei CCR.

Cei 65 de cetățeni erau internați în centrul de carantină al Primăriei Capitalei, organizat într-un hotel din nordul Bucureștiului.

Viceprimarul Capitalei: „Autoritățile nu mai au nicun control”
„Toate persoanele au decis să pună în aplicare ce a decis Curtea Constituțională, că ordinul de ministru care impune izolarea și carantina este neconstituțional. Au luat decizia să plece acasă. Autoritățile nu mai au nicun control”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu .

Cei 65 ajunseseră în carantină după ce au încălcat măsura izolării la domiciliu, impusă prin ordinul ministrului Sănătății. Înainte de a fi declarat neconstituțional, ordinul prevedea că persoanele care încalcă izolarea la domiciliu sunt duse în carantină și iau de început perioada de 14 zile pentru a elimina orice risc de răspândire a virusului.

Citeste si...
Mobilizare generală pentru prinderea celui care a ucis un poliţist şi a rănit un altul

Aurelian Bădulescu: „Toți erau în carantină ca urmare a încălcării ordonanței, au încălcat izolarea la domiciliu”
„Toți erau în carantină ca urmare a încălcării ordonanței, au încălcat izolarea la domiciliu. După publicarea deciziei CCR, au decis să meargă la domiciliu, să continue izolarea acolo. Nu sunt catalogați ca simptimatici”, a mai precizat Bădulescu, care a adăugat că cei 65 fuseseră introduși în izolare pentru că veneau din zone de risc.

„Majoritatea lor erau în primele 3-4 zile de carantină, doar câțiva ajunseseră la o săptămână”, a afirmat viceprimarul Capitalei.

„Cei 30 rămași sunt supravegheați permanent de cadre medicale, monitorizați, au fost testați, li se ia temperatura zilnic. Dacă nu vor fi probleme, după 14 zile vor pleca”, a spus Aurelian Bădulescu.