Life, Stiri

Cele mai sanatoase alimente ale tuturor timpurilor!

E greu sa manaci sanatos cand ispitele fast-food se ivesc la orice pas, iar programul de lucru nu-ti permite decat sa ciugulesti batoane de ciocolata sau biscuiti. Pentru o viata sanatoasa, trebuie insa sa incluzi mereu in dieta cateva alimente care sa te salveze, sa-ti asigure aportul de vitamine si nutrienti si sa-ti intareasca sistemul imunitar.

img_1572731_thumbs_600x400_1936271

Banane

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti poate oferi o explozie de energie. Aceste fructe contin triptofan, unul din 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul in transforma in serotonina, cunoscuta si ca „hormonul fericirii”. Rezultatul este relaxare si imbunatatire a starii de spirit. Bananele sunt bogate in fier si pot stimula productia de hemoglobina din sange, ceea ce ajuta persoanele care sufera de anemie.

Kiwi

Printre altele, kiwi usureaza problemele cu respiratia precum astmul, tusea si respiratia suieratoare. Este, de asemenea, un prebiotic. Nutrientii prebiotici ajuta la hranirea bacteriilor probiotice (aceste bacterii sunt esentiale pentru o sanatatea optima). Aceasta ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv in timp ce previne si dezvoltarea altor probleme de sanatate.

Zmeura

Proprietatile terapeutice ale fructelor vizeaza, in primul rand, afectiunile interne, avand efecte astringente, antibacteriene, antidiareice, antiinflamatoare, diuretice, depurative, stomahice, vitaminizante si energizante. In afectiunile externe actioneaz? in îngrijirea pielii, prin efecte de regenerare, astringente, exfoliante si de catifelare.

Portocale

Sunt sanatoase, nutritive, cu putine calorii si au proprietati care te vor ajuta sa slabesti. Numeroase studii au aratat ca portocalele au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol din sange si accelereaza procesul de ardere a grasimilor. In plus, daca ai grija de alimentatia ta si optezi ca la desert sa consumi o portocala, timp de cateva ore nu iti va mai fi foame.

Avocado

Avocado este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente, ceea ce inseamna ca orice mancare consumata cu acest fruct devine mai sanatoasa. Nutritionistii l-au numit „fructul perfect”: poate fi mancat la orice ora din zi, este plin de vitamine si fibre, iar pe termen lung contribuie la mentinerea sanatatii, a frumusetii si a siluetei. Ba mai mult, te ajuta si sa slabesti, intrucat grasimile bune pastreaza nivelul de insulina constant si te ajuta sa le arzi pe cele nesanatoase din corp.

Rosii

Sunt cele mai consumate legume vara. Sunt laudate pentru licopenul pe care il contin, un compus minunte cu puteri miraculoase, asa ca nu ezita sa le incluzi in salate, dar si in mancaruri.

Vinete

Vinetele au toate calitatile unui aliment pentru slabit: sunt pline de fibre si de apa si au foarte putine calorii. Incearca doar sa eviti retetele in care trebuie prajite.

Usturoi

Imbunatateste sistemul cardiovascular, este un antibiotic natural, are ontinut ridicat de vitamina (Vitamina A, B1, B2 si C) si este anticancerigen. In plus, favorizeaza digestia, are efect decongestiv si stimuleaza imunitatea organismului.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt excelenti pentru persoanele care vor sa se mentina in forma, intrucat contin foarte putine calorii si deloc grasimi. In plus, contin mult potasiu, un element esential pentru sanatatea muschilor, calciu, fier si proteine.

Sfecla

Este unul din cele mai banale, dar si cele mai sanatoase alimente din lume. Culoarea vie a sfeclei rosii reflecta concentratia mare de antioxidanti, care te protejeaza de radicalii liberi si iti intaresc organismul.

Spanac

Ai o mie de motive pentru care ar trebui sa mananci mai des spanac. Pentru inceput, are putine calorii si o multime de vitamine si minerale. 100 g de spanac verde au doar 23 de calorii, ceea ce il face prietenul celor care tin cure de slabire. O portie de spanac iti va aduce vitamina A buna pentru intarirea imunitatii si vitamina K, necesara pentru sanatatea oaselor. Este o sursa buna de proteine si calciu, de care ai nevoie intr-o dieta echilibarata, dar si de fibre, care ajuta digestia.

Ceapa

Ceapa este bogata in sulf, compusi care sunt responsabili de mirosul sau pregnant, dar si de beneficiile sale multiple asupra sanatatii. Ca si usturoiul, are proprietati puternice proprietati anti-fungice si anti-bacteriene. In plus, te ajuta sa elimini excesul de apa din corp

Pui de tara

Intr-o lume in care aproape orice aliment are hormoni si este modificat genetic, cel mai indicat este sa gasesti o sursa de incredere de la tara si sa procuri carne de pui autentica. Poti sa o adaugi in supe si ciorbe, in mancaruri sau o poti prepara la cuptor si gratar. Posibilitatile sunt nelimitate, asa ca renunta la produsele de supermarket si mergi direct la sursa.

blank