Anul acesta nu a fost unul ușor pentru nimeni, pandemia afectând afaceri și antreprenori deopotrivă, dar cumva lucrurile par să se îmbunătățească și, evident,  sperăm cu toții să trecem cu bine peste această perioadă. Unele domenii au fost cu adevărat devastate și au suferit pierderi enorme, pe când altele au supraviețuit sau chiar s-au dezvoltat, chiar și în contextul lucrului de acasă. Pentru că mulți dintre noi au fost forțați să-și caute de muncă în acest context sau se gândesc chiar acum la un job nou, îți punem la dispoziție lista celor mai profitabile domenii de activitate în 2020. Sperăm să găsești ceva care să ți se potrivească!

Servicii de contabilitate

 

Calcularea finanțelor este o problemă reală, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firme, indiferent de condițiile economice. Unul dintre avantajele acestei afaceri este faptul că nu necesită cine știe ce echipamente, așadar investiția inițială nu va fi foarte mare. Pentru mai multă flexibilitate te sfătuim să lucrezi drept contabil independent, fapt care-ți va permite să colaborezi cu mai mulți clienți. Foarte puține persoane sunt dispuse să-și calculeze taxele și cheltuielile lunare, așadar serviciile tale vor fi mereu la mare căutare.

 

Servicii juridice

 

Un alt serviciu care cel mai probabil nu va dispărea prea curând este cel juridic. Litigiile și infracțiunile par să fie o precondiție a societății umane. Este adevărat, acest domeniu necesită specializări, training-uri și certificări pentru a face față concurenței, dar adevărul este că în această branșă va fi aproape imposibil să nu ai de muncă. Și da, dacă ești un adevărat profesionist vei face și un profit frumușel.

 

Web Design

Se mai miră cineva că web design-ul este pe această listă în condițiile în care o bună parte a afacerilor s-a mutat aproape exclusiv în online? Lipsa unei prezențe online în 2020 este o declarație a eșecului pentru orice afacere, așadar comenzile vor curge mai ales în această perioadă a anului. Fie că vorbim de template-uri sau de site-uri construite de la zero, practic fiecare nouă afacere apărută este potențialul tău client. Un web designer talentat cu un portofoliu serios poate ajunge chiar să-și selecteze clienții. Și da, meseria de programator poate fi învățată și pe cont propriu.

Citeste si...
Stai confortabil in propriul fotoliu si comanda, in siguranta, anvelope de iarna de la Velopa.ro

 

Videochat

 

Deși industria de videochat o ducea destul de bine și anul trecut, odată cu regulile de distanțare socială aceasta a atins culmi nebănuite. Practic pandemia a inundat site-urile cu noi utilizatori. Studiourile sunt în continuă căutare de modele și pe bună dreptate. Profitul din videochat este unul extraordinar, dovadă fiind și salariile din acest sector. Află cât se câștigă în videochat și suntem siguri că vei vrea să dai o șansă acestui domeniu care este mai complex decât pare. Chiar dacă la prima vedere ți se va părea că acest job nu e pentru tine, dă-i totuși o șansă.

 

Design grafic

 

Orice afacere, fie ea online sau offline, are nevoie de o identitate vizuală, chiar mai mult decât are nevoie de un website. Și aici intervine designerul grafic. Desigur, nu toți designerii sunt la fel de talentați, dar în acest job perfecționarea va veni odată cu experiența și proiectele din ce în ce mai variate. Stai liniștit, cererea din piață este extrem de ridicată, deci și profitul va fi pe măsură.

 

Cursuri online

 

Care a fost activitatea cea mai întâlnită în ultimele luni? Ei bine, din păcate statul în casă a fost o necesitate și nu o opțiune. Fie că am ales să ne uităm la seriale sau să citim, timpul a trecut oricum. Dar, cei mai isteți dintre noi au decis să folosească acest timp pentru a se perfecționa. Astfel, s-a produs o explozie în domeniul cursurilor online, trend ce va continua mai mult ca sigur. Descoperă la ce ești bun și creează un curs online. Vei atrage din ce în ce mai mulți spectatori în funcție de subiect și de cât de bine ești pregătit. N-ar strica nici să ai o manieră interesantă și relaxantă de a preda.

Din ce vei face tu bani în 2020?