Actualitate, Featured

Cele mai periculoase ingrediente din guma de mestecat

Guma de mestecat are o mulţime de aditivi nocivi care au un efect negativ asupra sănătăţii, deoarece ei sunt ingeraţi de fiecare dată când mestecăm o lamă sau o pastilă.

Specialiştii au verificat 34 de sortimente de gumă de mestecat comercializate pe piaţa din România. Rezulatele au arătat că 29% din aceste produse conţin un număr de 10 E-uri, iar alte 20% din produse conţin 11 E-uri. De asemenea, aici găseşti şi o listă cu sortimentele de gumă analizate şi conţinutul lor.

Potrivit studiului, E-urile prezente în aproape toate produsele analizate sunt sorbitol (E420), acesulfam K(E950), xilitol (E967), precum şi aspartam (E951) şi coloranţii E171 şi E133. Trebuie subliniat faptul că E171, adică dioxidul de titan, a fost clasificat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen. Germania a decis să interzică acest aditiv alimentar.

1.Aspartamul
Este una dintre cele mai nocive substanţe, folosită în numeroase produse. Aspartamaul a fost legat de toate bolile cerebrale majore, inclusiv de Alzheimer. De asemenea, substanţa este considerată a fi un factor principal pentru alte boli precum diabetul, scleroza multiplă, astm, obezitate şi multe altele.

2. Baza de gumă
Se pare că este un mister din ce anume este constituită această bază de gumă cu exactitate. Însă, potrivit unui medic renumit în Statele Unite ale Americii, dr. Joseph Mercola, baza de gumă este un amestec de elastomeri, plastifianţi, materiale de umplutură şi răşină. Acetatul de polivinil, numit drept “lipiciul tâmplarului” sau “lipici alb” este un alt ingrediente care se găseşte în baza de gumă. Nici ceara parafină nu lipseşte, care este un produs secundar al petrolului rafinat. Toate aceste ingrediente sunt asociate cu un risc crescut de cancer, scrie specialistul pe site-ul său.

3. Doxidul de titan
E171, adică dioxidul de titan, a fost clasificat de Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen, precum şi asociat cu boli ale sistemului imunitar, ast şi maladia Crohn. Este adesea folosit în guma de mestecat cu efect de albire a dinţilor.

4. BHT
Este un ingredient toxic şi care a fost interzis în unele ţări, deoarece afectează ficatul şi rinichii, aflându-se în strânsă legătură şi cu hiperactivitatea la copii. De asemenea, s-a dovedit a fi o substanţă cancerigenă, susţine specialistul citat.

blank