Hocheiul pe gheață este unul dintre cele mai populare sporturi din lume, atrăgând un număr mare de pariori din țări cu tradiție precum SUA, Canada, Rusia, Cehia sau zona Scandinaviei. Aceștia joacă pe cele mai importante competiții, care se regăsesc și în ofertele caselor de pariuri de la noi.

Raportat la întregul mapamond, nu sunt multe țările în care se practică hochei pe gheață la nivel înalt, însă, acolo unde se joacă, se joacă cu patimă.

Orice iubitor de sport a auzit de NHL (National Hockey League), care este principala competiție din America de Nord. Ea reunește cele mai puternice echipe din Statele Unite ale Americii și Canada (ca și Major League Soccer, campionatul de fotbal).

Echipele sunt împărțite în două conferințe și patru divizii, iar opt formații cu cele mai multe puncte din fiecare conferință merg în play-off. Se desfășoară câte un play-off pentru fiecare conferință, iar cele două echipe care câștigă play-off-ul conferințelor proprii se întâlnesc în Finala Stanley Cup. Fiecare confruntare eliminatorie se joacă în sistem cel mai bun din șapte meciuri.

Deja se poate paria pe campioana următorului sezon din NHL. Netbet oferă cota 8.75 pentru Tampa Bay Lightning campioană.

Cupa Stanley, o competiție de legendă

Cupa Stanley, care este considerată cea mai prestigioasă competiție de hochei pe gheață din lume, încheie sezonul din National Hockey League.

Cupa a fost numită după Lord Stanley de Preston, un guvernator canadian numit de Regina Victoria. Acesta a promovat competițiile de hochei în Canada în secolul XIX. În 1892, el a donat un trofeu care a fost decernat lui Ottawa Hockey Club. Inițial, acesta s-a numit Dominion Hockey Challenge Cup. În 1995, membrii echipelor câștigătoare au deținut trofeul cu rândul. Într-un an, cupa a fost uitată pe un trotuar și a ajuns într-un canal. În 2017, fiul atacantului lui Pittsburg Penguins a fost botezat în cupă!

Montreal Canadiens a câștigat trofeul de 24 de ori. Din 1893 până în prezent, au fost doar doi ani în care nu s-a ținut competiția: în 1919 (din cauza gripei pandemice spaniole) și 2005 (din cauza unor conflicte de muncă).

Anul acesta, Cupa Stanley este disputată între Vegas Golden Knights și Washington Capitals, învingătoarea urmând a fi cunoscută la mijlocul lunii iunie.

Revenind la competițiile de hockey pe gheață de pe continentul american, trebuie spus că, ocazional, în ofertele agențiilor de pariuri online găsim și meciuri din AHL – American Hockey League, ECHL – East Coast Hockey League, CHL – Canadian Hockey League sau SPHL – Southern Professional Hockey League.

Hocheiul european

Hocheiul european nu este la fel de dezvoltat precum cel nord-american, dar specialiștii sunt de părere că se fac progrese importante. Există o superligă numită „Kontinental Hockey League (KHL)”, la care participă 22 de echipe din Rusia și câte una din Belarus, China, Croatia, Finlanda, Kazahatan, Letonia și Slovacia.

Și aici echipele sunt împărțite în două conferințe și 4 ligi, iar cele mai bune opt din fiecare conferință joacă în play-off în sistem cel mai bun din șapte meciuri.

Câștigătoarele celor două conferințe joacă marea finală pentru obținerea Gagarin Cup (un fel de Cupa Stanley).

Kontinental Hockey League a debutat oficial în urmă cu patru ani, ea derivând oarecum din „European Trophy”. Sezonul 2016-2017 a debutat cu 48 de echipe, cele mai bune din campionatele naționale puternice (SHL, SM-Liga, Extraliga, DEL, EHL, Nationalliga A), plus câteva formații din alte campionate.

Alte competiții europene pe care se poate paria sunt: Suedia SHL – 14 echipe

Finlanda SM-Liga – 15 echipe, fără Jokerit Helsinki, care joacă în KHL, Cehia Extraliga – 14 echipe, Germania DEL – 14 formații, Austria EHL: 12 echipe (din care una din Italia), Elveția Nationalliga A – 12 cluburi.

Dacă urmărești fenomenul, se pot câștiga bani frumoși din pariurile pe meciuri de hochei pe gheață. Trebuie să ai în vedere că nu toate casele de pariuri oferă cu regularitate posibilitatea de a juca pe acest sport, deci este indicat să îți deschizi cont la cel puțin patru operatori. Casa de pariuri online Fortuna este una dintre opțiuni.

În acest fel, vei putea să alegi și cele mai bune cote sau vei putea să optezi pentru agenția de pariuri online care nu te limitează atunci când vrei să mizezi o sumă mai mare. Este o idee valabilă pentru toate sporturile.

Citeste si...  Simona Halep e ATACATA DUR