Pot fi mai multe motive pentru care o femeie plange dupa contactul sexual. Dupa cum probabil stii, multe femei sunt supravietuitoare ale unor abuzuri sexuale in copilarie.poza 15

Acestea raporteaza ca de multe ori plang in timpul actului sexual, chiar daca se simt in siguranta si iubite de partenerul lor actual. Staci Haines, autor al The Survivors Guide to Sex spune: „Sentimentul de tristete si durere in timpul manifestarii sexualitatii este o parte normala a procesului de vindecare si poate aparea periodic pe parcusul intregii vieti. Sexul este despre deschiderea fata de toate emotiile care sunt prezente in noi.

Dar, bineinteles, nu doar cele care au trecut prin abuzuri sexuale plang dupa un orgasm intens. Partial, poate fi vorba doar despre eliberarea emotiilor intens asociate cu apropierea atat de intima fata de alta persoana. Poate fi adunarea si eliberarea energiei. Unele persoane rad incontrolabil. Asta nu inseamna ca gasesc amuzant ceea ce s-a intamplat. E doar modul lor de a-si exprima eliberarea.

Citeste si...  Alege să fii autentică în haine neoetnice!

Hormonii ar putea juca, de asemenea, un rol important. Asa cum femeile devin emotionale in anumite perioade ale lunii, excitarea sexuala si eliberarea de hormoni dupa un orgasm pot determina unele femei sa planga. Indiferent daca se simt sau nu triste. Pur si simplu se intampla.

Nu exista nici nu motiv sa te simti jenata daca plangi dupa sex. Incearca sa iti reasiguri partenerul ca asta nu inseamna ca esti ranita sau suparata, ba dimpotriva, ti s-a intamplat un lucru bun.