Jeff Bezos, cea mai bogată persoană în viață, este acum mai bogat decât a fost vreodată, după ce averea sa a atins valoarea de 171,6 miliarde de dolari, anunță CNBC, potrivit Mediafax.

Conform Bloomberg, averea miliardarului s-a majorat după creșterea valorii acțiunilor Amazon, în ciuda pandemiei și a acordului de a ceda 25% din acțiuni fostei sale soții MacKenzie după divorțul de anul trecut.

Bezos a adăugat 56,7 miliarde de dolari la averea sa doar în 2020, conform estimărilor Bloomberg, dar criza coronavirusului a fost un dezastru economic pentru restul Americii, întrucât 49 de milioane de americani au depus solicitări pentru ajutor de șomaj în ultimele luni.

Citeste si...
Fiscul a vândut jumătate din averea lui Dorin Cocoș, dar a recuperat doar 20% din prejudiciul în dosarul ”Microsoft”

Bezos nu este singurul miliardar care s-a îmbogățit în timpul pandemiei. Elon Musk de la Tesla și Eric Yuan de la Zoom și-au văzut averile crescând cu peste 2 miliarde de dolari între martie și iunie, conform Business Insider.

Bezos s-a angajat să cheltuiască 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice în februarie și a promis 100 de milioane de dolari băncilor alimentare în aprilie.

Ca fondator și CEO al Amazon, Bezos cel mai bogat om din lume a fost prima persoană din istoria modernă care a acumulat o avere de peste 100 de miliarde de dolari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.