Atentatul a fost confirmat, dar cel care l-a comandat nu a fost identificat

 anna_politkovskaia

Cei cinci acuzaţi în cazul uciderii jurnalistei ruse Anna Politkovskaia au fost declaraţi vinovaţi de un tribunal din Moscova, a anunţat marţi seara agenţia Interfax, citată de AFP.

Doi dintre trei fraţi ceceni judecaţi marţi, Djabrail şi Ibraghim Mahmudov, au fost găsiţi vinovaţi de organizarea unui atentat împotriva jurnalistei, iar al treilea frate, Rustam, – de comiterea acestuia.

Unchiul celor trei bărbaţi, Lom-Ali Gaitukaiev, şi fostul poliţist din Moscova Serghei Hadjikurbanov au fost găsiţi vinovaţi de participare la pregătirea atentatului.

Un fost locotenent-colonel al poliţiei din Moscova, Dmitri Pavliucenkov, a fost deja condamnat în 2012, pentru implicare în asasinat, la 11 ani de închisoare. Cel care a comandat asasinatul încă nu a fost identificat.

Anna Politkovskaia, ucisă la 7 octombrie 2006 în holul clădirii din Moscova în care locuia, a fost una dintre puţinele jurnaliste ruse care au denunţat abuzurile comise în timpul şi după războiul din Cecenia.

Asasinarea acestei jurnaliste, care lucra la ziarul independent Novaia Gazeta, foarte critic faţă de politica Kremlinului în Cecenia, a fost subiectul unor dezbateri aprinse în întreaga lume şi a provocat indignarea presei din străinătate.

Deliberările privind stabilirea sentinţelor pentru cei cinci bărbaţi vor începe miercuri, la ora 09.00 GMT (12.00, ora României), a precizat marţi seara Novaia Gazeta.

 

Citeste si...
Ioana Băsescu îşi apără investiţia de la Nana